ציפיתי להגיע לביתה של עדי מהרגע שבו הזמינה אותי. על אף שלא הכרנו קודם במציאות, כפי שקורה עם רוב הנשים שאצלן אני מתארחת לאחרונה – ידעתי שמצפה לי חוויה צבעונית ונוטפת שיק על סמך האינסטגרם שלה. נועזות, מילה שעוד תחזור על עצמה לא מעט במהלך הפוסט ובהחלט מאפיינת את הסגנון של עדי ובאופן כללי, את ההשקפה שלה על הום סטיילינג.
סיבה נוספת להתרגשות שלי, בדיעבד, היא שכבר בתחילת המפגש שלנו חיכה לי בראנץ' מפנק מעשה ידיה של עדי וקוקטייל בוקר – קונספט שאני בהחלט בעדו. בכללי, אני אוהבת את הרעיון שקול גירלז מאכילות אותי, אז כבר רשמתי את זה כנקודה גדולה לזכותה. עדי היא עורכת מגזין "נישה" בעברה, כיום היא מסגננת בתים וחללים לצילום ובימים סבירים יותר: מעבירה סיורי היכרות עם סצינת העיצוב המקומית (הסיורים פתוחים לקהל הרחב וניתן ליצור קשר עם עדי ישירות כדי לתאם סיור). כמו כן, היא יועצת ומרצה בתחום העיצוב – ומעבר לכך, ניכר שהיא חיה את העולם ומתרגשת ממנו בכל היכרות עם אומן או אמנית חדשים.
באינסטגרם שלה תוכלו למצוא השראות מכל העולם, הצצה לפינות חמד בבית שלה (שאותן גם תמצאו כמובן בפוסט), טיפים לעיצוב והוספת צבע לחלל הבית – ולאחרונה גם גראז' סייל הכולל אקססוריז שאצרה ואספה לאורך השנים וכעת נפרדתם מהם במחירים נוחים. המלצתי לא מכבר לקול גירלז לעקוב אחר המכירות של עדי בסטורי כי אני יודעת שאתן אוהבות מציאות יד שניה ועושה רושם שזה יצר חיבור מעולה.
"שני הדברים העיקריים שחסרים לדעתי בהרבה בתים "מעוצבים" בארץ, הם העומק והתחכום בהלבשת החלל. רוב הבתים נראים בדיוק אותו הדבר וגם אם הם "מעוצבים למשעי", הם קטלוגיים מדי וחסרים את העומק והתחכום שמושכים מבט נוסף ואת הרצון (שלי לפחות) להתעמק בפרטים. אני אוהבת להסתקרן לגבי פריטים ושילובים שאני רואה בבתים ולא לדעת במבט אחד מאיפה כל דבר הגיע ולזכור שראיתי את זה בעוד עשרה בתים אחרים.
את אלה אפשר להשיג על ידי שילוב של פריטים ממקומות ומתקופות שונות, לשלב פשוט עם יוקרתי, חדש עם ישן, צבעוני עם מונוכרומטי ולייצר שכבות של עניין. הסגנון המוביל פחות רלוונטי כי אנחנו חיות בעידן מאפשר ואקלקטי שמעודד טעם וטביעת יד אישית. אני אולי לא נוטה למינימליזם ולמונוכרומטיות בביתי שלי, אבל יודעת מאוד להעריך חללים כאלה שמעוצבים טוב וחשוב לדעת שגם בחלל מונוכרומטי אפשר לייצר עומק על ידי שילוב של חומרים ומרקמים שונים. דוגמה טובה לכך היא העבודה הנפלאה שעושה אדריכלית צחית תשובה."
בהחלט אי אפשר לטעון שהבית של עדי נראה כמו בית אנמי מתוך קטלוג: ראשית ספת הקטיפה הכתומה שנוכחת במרכז החלל ועליה אינספור כריות היא פיס שלא ניתן להתעלם ממנו וכזה שמלווה את עדי כבר שנים. בהחלט מבינים איך הגישה שלה, לעיצוב החלל רבדים על פני רבדים, בא לידי ביטוי כשמביטים בדירה שלה – דוגמה מצוינת לאופן שבו ניתן ליצור טקסטורות בעיצוב.
קניות לבית
"אפתח ואומר שאני כמעט ולא קונה ברשת. אולד פאשן שחייבת לגעת ולהרגיש. מתה של שווקי פשפשים וחנויות יד שנייה, שם אני מוצאת את הפריטים הכי שווים, ייחודיים וזולים, חשוב לומר. חוץ מזה אין לי העדפות מיוחדות. קונה ברשתות כמו גם בחנויות קטנות ואצל יוצרים מקומיים. יודעת לברור ולדלות את מה שיוסיף לביתי ויכולה למצוא משהו שאוהב כמעט בכל מקום. אם אני נדלק והמחיר עונה על התקציב, אני קונה. מכיוון שאני עושה לא מעט סטיילינג לצילום בתים, אני משתמשת בהרבה חפצים שיש לי בבית וכל שנה עושה גראז' סייל כדי לפנות מקום. בעבר זה היה עם קולגות באירוע פיזי שכלל מפגש והיכרותם אישית. השנה בגלל הקורונה זה לא התאפשר ובעצתך יזמתי מכירה בסטורי שהייתה מוצלחת ונראה לי שאהפוך למנהג."
מעצבים אהובים
סטודיו ma-deux אדריכלית אורית זינגר והמעצבת רחלי גרף-רחים. גיליתי אותן בשנה האחרונה, גם בהיכרות אישית והן כבשו אותי טוטאלית. האסתטיקה שלהן מהפנטת והפתרונות המקוריים שהן מציעות להתמודדות עם חללים קטנים יוצרת פרויקטים מקוריים ועשירים בצבעים, בחומרים ובטקסטורות. הן משלבות ישן וחדש ומביאות השראות אירופיות לחללים אורבניים שיוצרים שילובים נפלאים. כל תמונה שהן מעלות לאינסטגרם מפילה אותי. לפרטים נוספים כאן.
טיפ הזהב של עדי? הטיפ הכי ישים ברמת הסטיילינג הוא ליצור מקבצים של פריטים בעלי מכנה משותף של צבע, צורה או חומר. להקפיד על שילוב של פריטים ממקומות שונים וליצור קומפוזיציה עם גבהים שונים, גם בכל הנוגע לצמחיה.
קיבלתן השראה מהפוסט ומהסגנון של עדי? ממליצה לכן בחום לעקוב אחר האינסטגרם שלה כי אני יודעת שאתן תהנו מזה.