את החלל שעיצבה שני רינג ומופיע גם כאן בתמונות, אני זוכרת שפגשתי לראשונה כאילו זה היה אתמול. זו הייתה הפעם הראשונה, כך הרגשתי לפחות, שפגשתי בעיצוב בסגנון רטרו שהרגיש מרענן ונכון. חלפה בוודאות יותר משנה מהרגע הזה וכנראה גם יותר משנתיים אבל העיצוב הזה נחקק אצלי בתודעה עד היום, מה שגם הביא אותי לפנות אל שני ולספר לנו קצת על שילוב צבעים בחלל.
את הפוסט הזה תכננתי עוד לפני כל עלילות הקורונה, כשחודש עיצוב הפנים עוד היה בעיצומו לפני שהכל הלך לפח ובכל זאת הוא הרגיש לי רלוונטי גם עכשיו, כי אחד הדברים שגורמים לי להרגיש נעים ומשמח בבית שלי זו הצבעוניות שלו.
"כשאני יוצרת פלטת צבעים לחלל מסויים, אני לוקחת בחשבון מה קיים וצריך להתחשב בו, כמו למשל – רהיט דומיננטי שאיננו בגוון ניטרלי כמו שחור/לבן/עץ, שטיח או תמונה וכו'. אם אני מזהה אפשרות, אני תמיד אשמח לשלב בחלל טפט באחד הקירות באופן שיעשיר את החלל. בחירה של טפטים זו תורה שלמה שעליה ניתן להרחיב בפוסט נפרד, אך במידה ואכן טפט נכנס למכלול ההחלטות, אני אעדיף להתחיל מבחירה של הטפט ומתוך הטפט אני אחלץ את הפלטה ובחירה של הריהוט והאקססוריז.
שילובים מנצחים שעובדים תמיד –
– שחור לבן וגוון עוצמתי כמו ירוק.
– ורוד ואפור משרה רוגע ועומק
– בלוברי וירוק בסטורציה הנכונה מביאים לתוצאה מפתיעה ולא שגרתית"
"בית מינימליסטי יכול להיות כזה בשל מינימום הפריטים שבו, אך לא בהכרח בשל היותו מונוכרומטי לחלוטין. שימוש מרוסן בגוון או שניים יכול לעשות אימפקט רציני דווקא בבית מינימליסטי, ולחלוטין יש מקום לשימוש בצבע בבית כזה.
למשל – בית עם רצפת בטון מוחלק, ספת פשתן לבנה, כורסאות קש, כריות בפאטרנים אתניים בשחור לבן וקיר אחורי גדול בגוון מנטה עדין. לחלוטין ממשיך את תחושת המינימליזם ולדעתי אף מעצים אותה."
"מנסיוני אין סיבה לחשוש לשלב צבעים. לאפקט של צבע, ודווקא על משטחים כמה שיותר גדולים, יש אפקט דומה לגוון רקע אחיד כמו לבן, והחוויה של החלל היא מכלול של אלמנטים גם יחד שיוצרים שלם אחד. צביעת קיר משול להלבשה שלו בדו מימד ולהעמקתו. ובכל זאת, למי שחוששת, טריק אפקטיבי יכול להיות שילוב של טפט עם פאטרן עדין ומונוכורמטי בשליש תחתון של כל הקירות בחדר, ובשני שליש עליונים גוון צבע אחד.
או למשל במטבח הקיר שנותר חשוף מעל לארונות מטבח ומעל לאריחים יכול להצבע בצבע נועז ומעניין, וכך כל מטבח לבן מקבל טוויסט מעניין. והכי חשוב – בר שינוי בקלות ובעלות מינימלית.
ושוב חשוב לזכור שלשימוש בצבע מנעד מאוד רחב – יש הבדל עצום בין צבע כהה בקיר גדול, ובין צבע מעושן ועדין על קיר קטן. בשניהם נעשה שימוש בצבע, אך האפקט המתקבל מאוד שונה. כל החוכמה לעשות שימוש מושכל."
"אנחנו חיים כיום בדירה שכורה, לכן בחרנו לצבוע קירות יחסית קטנים. לבית שלנו יש מבואה עם תקרה מונמכת. צבענו את ארבעת הקירות בגוון סגול ושילבנו טפט בנישה של אחת הקירות. מתקבל עם הכניסה לבית אפקט מרענן ומפתיע.
בחדר השינה מיקמנו שולחן עבודה בנישה בקצה החדר – את הנישה צבענו בגוון ירוק, ובכך היא מופרדת משאר החדר." התמונות המצורפות הן מתוך דירתה של שני.
"צריך להזהר משילוב לא מדוייק של שני גוונים של אותו הצבע, כמו למשל – שילוב של שני ירוקים משני חומרים שונים, כמו פורמייקה של ארון או נגרות מטבח עם צבע קיר סמוך אליו. דווקא הסמיכות הזו עלולה להתקבל כטעות בעין.
באשר לשילובים בין גוונים שונים, כלל אצבע שעובד בדרך כלל הוא שילוב של גוונים שונים עם אותה רמת רוויה – כלומר, אם בחרתי גוון כחול מעושן, קרוב לודאי שצבע מעושן אחר יתאים לו. יחד עם זאת אני תמיד משאירה מקום לספק, כי דווקא כאשר חוקרים שילובים שאינם אינטואטיבים, מגיעים לתוצאות מקוריות, מפתיעות ומעניינות יותר. ובסופו של יום, אני רוצה להאמין שזו גולת הכותרת של ההוויה המקצועית שלי – לחקור את הלא מוכר, להמנע מקופי פייסט בטוח ומוכר.
לעיתים יהיו אלו חללים שברגע הראשון ירגישו קצת מוזרים או משונים, אבל במבט שני ושלישי תתגלה הנעימות או המקוריות שבהם שמביאה לתוצאה הזו של הוואו הראשוני. גם אם זה לא חלל שאת אישית היית רוצה לגור בו."
"האם יש דבר כזה יותר מדי צבעוני? מצחיק עבורי לענות על שאלה כזו, כי בסופו של דבר זה מאוד אישי. אני יודעת שישנם חללים שאני עיצבתי, שעבור אנשים אחרים מרגישים יותר מדי צבעוניים, אך אם אני מנסה לחשוב האם יצא לי לראות חלל שמישהו אחר עיצב וחשבתי לעצמי – זה יותר מדי צבעוני, אז לא. אבל כן יצא לי לראות חלל צבעוני שנעשה בו שימוש שאיננו נכון בצבע (כמובן לדעתי האישית). לא נכון מבחינת מינון בין גוונים שונים, שילובים צורמים לעין וכו', שיוצרים תוצאה צעקנית ולא מעודנת."
"הדירה המופיעה בתמונות, 4 חדרים בשכונת תל חיים (צמודה ליד אליהו), נקנתה על ידי זוג לפני חתונה. בעלי הדירה ביקשו דירת רטרו צבעונית, מקסימליסטית, שתשקף את מי שהם ואת האוספים המעולים שלהם. הבחירה של הצבעוניות הגיעה בעיקר מתוך הטפט ההו-כה מדויק שבחרנו עבור הסלון: איורי עלים כתומים עם הגוון הכתום הנכון ומתוך האריחים שבחרנו למטבח הגדול, שמטפסים ע"ג הקיר עד לתקרה. כל מה שקרה אחרי זה כבר נעשה מתוך פגישות סוערות באולם התצוגה של נירלט. הירוק הזרחני משהו, הצהוב שבעלת הדירה ביקשה שיופיע בצורה כלשהי, הכחולים של המטבח. הכל הסתדר אל תוך הבית השמח (שהיה כה עצוב כשקיבלתי אותו לידי).
פלטת הצבעים משלימה את הסגנון הרטרו של הרהיטים ומקפיצה אותם בפרשנות עדכנית."
עיצוב: שני רינג, סטודיו desiRing
צילום: אדריאן דודה
לפרטים נוספים מוזמנות לעקוב אחר שני כאן. את האינסטגרם של שני תוכלו למצוא כאן.