את לנה הכרתי באמצעות קבוצות הצמחים שאני חברה בהן בפייסבוק (למשל זו), כי זה הטיפוס שהפכתי להיות ואני לא מתביישת בכך: אני אוהבת לגדל עציצים משלי ולהביט בעציצים של אנשים אחרים, אני אוהבת לקרוא על עציצים ולדבר עליהם. רק אלוהים ישפוט אותי על כך. בכל מקרה, התרשמתי מהידע האדיר שלנה הפגינה בכל פוסט וראיתי איך יש לה מענה מקצועי לכל שאלה, כולל מידע לגבי הצמחים הכי נדירים ואיזוטריים שבכלל לא שמעתי על קיומם.
לכן כשעלה הרעיון להיפגש לראשונה, בממלכת העציצים שלה – היה לי ברור שאני מגיעה חמושה במצלמה. זה היופי במדור הזה: הוא מספק לי תירוץ אולטימטיבי לבקר בבתים של א.נשים חדשים ולקוות לטוב. ניכר שלא הפחידו אותי מספיק בילדות לגבי היכרות עם זרים וכנראה טוב שכך, כי המדור הזה גורם לי לצאת מאזור הנוחות ואני תמיד שמחה על כך.
הביקור אצל לנה גילה בפניי אישה עם חיוך שמאיר את החדר והמון תשוקה לתחום. גילינו בינינו גם הרבה נקודות משיקות ומכנה משותף, מה שהוכיח לי שהאינטואיציה שלי לא טועה בנוגע לאנשים שאני בוחרת להכיר בצורה כזו. לנה עסקה במשך שנים בתחום הנדל"ן והאהבה לעציצים גרמה לה להבין שהיא רוצה לפתח מזה מקצוע, כי זו התשוקה האמיתית שלה. כיום היא עובדת על אתר משלה, מייעצת בבחירה, מיקום וטיפול נכון בעציצים – ומוכרת עציצים נדירים שקשה להשיג בארץ.
מכירות את זה שאתן קונות כמה עציצים במקביל במטרה לטפח אותם בדירה ולגרום להם לשגשג, או רוכשות אותם ממקום שבו לא מסבירים לכן על אופן הטיפול ואז מתוסכלות כשהם מתים אחד אחרי השני? לנה מנסה בעשייה שלה להעניק חוויה מתקנת ולכן היא גם קראה לעסק שלה Lena's Healing Plantshop. מה שנקרא – עציץ עם קארמה טובה.
ברמה המקצועית תמיד משמח אותי לשמוע סיפורים על נשים שעסקו במקצוע מסוים והחליטו לעזוב הכל כדי לממש את התשוקה שלהן. בעיניי זה מעניק הרבה אופטימיות, מרחיב את החשיבה ואת האפשרויות שניצבות בפנינו בחיים. המחשבה שאין דרך שמוסללת עבורנו לנצח היא מחשבה שאותי אישית מעודדת והדינמיות הזו של החיים, גורמת לי להרגיש שהכל אפשרי.
אז למרות שיצא לי להתארח במגוון בתים יפיפיים במסגרת המדור הזה, חלקם מאוד ידידותיים כלפי עציצים – דירה כמו של לנה לא יצא לי לפגוש. חוץ ממנה, קיבלו את פניי לונה, כלבת הדוברמן המעורבת שהצילה לא מזמן ואלפרד, פאג קשיש וחמוד, לצד כמות של מאות עציצים מסוגים שונים ומופלאים. אני מודה שזה לקח את האהבה שלי לעציצים לשלב הבא ויש שם כמה וכמה חברים שלא יוצאים לי מהראש מאז המפגש. הביקור אצלה היה שווה ערך לביקור בגן בוטאני יותר מאשר בדירה רגילה ואני לא יכולה לחשוב על הטקסטורות, הצבעים והצורות שראיתי. לגמרי מעניק משמעות חדשה לביטוי "ג'ונגל אורבני" – הרגשתי שאני מבקרת ביער טרופי.
העציצים האהובים על לנה הם עציצים טרופיים, או ארואידים, במיוחד לאחר שראתה אותם בסביבה הטבעית שלהם באמזונס לפני כמה שנים. לא הכרתי את המושג הזה וזה פתח לי את הראש לגבי כל מיני סוגים חדשים של עציצים שלא הייתי מודעת אליהם, גרם לי להבין את היופי בכל מיני זנים שבכלל לא חשבתי עליהם ואולי לא הייתי מתייחסת לקיומם אילולא המפגש הזה.
הסוד שלה לשמור על צמחים מאושרים? קודם כל, יש משפחות של צמחים שהיא לא מתחברת אליהם ומרגישה שלא מתאימות לה, למשל משפחת הקלתיאות. היא לא אוהבת צמחים קפריזיים וניכר שיש לה סוגים מאוד ספציפיים – גם באוסף המרשים שיש לה – שהיא אוהבת ומעדיפה. אני זוכרת שראיתי רק פיקוס כינורי אחד קטן בכל הביקור ויש כל מיני צמחים שנראים טריוויאליים לאספנים אבל לא קיימים אצלה מתוך בחירה.
בבית אפשר למצוא אצלה את מחלקת הייחורים, צמחים שעוברים שיקום, צמחים שאוהבים מאוד לחות ולכן נמצאים במקום סגור עם אדים – כל קבוצת צמחים עם הצרכים שלה. לנה גם ממליצה לא להיבהל ולהילחץ אם העציץ שהבאתן הביתה מראה פתאום סימנים של עייפות, יש לו עלה צהוב או כל דבר בהופעה שלו הופך פתאום ללא מושלם – הם אורגניזמים חיים, היא מסבירה ולכן גם תהליך הגדילה שלהם נוטה להיות דינמי ולא מושלם.
אם אתן רוצות לברר פרטים לגבי אחד השירותים שלנה מציעה או פשוט לעקוב אחר הממלכה הקסומה שלה, תוכלו לעשות את זה כאן.
יש לכן שאלות לגבי גידול עציצים? כתבו לנו כאן בתגובות. מה חשבתן על הג'ונגל האורבני של לנה?