המחזור שלנו הוא דבר מרתק ובכלל, השפעת ההורמונים על המצב הגופני והמנטלי שלנו הוא קונספט שאני עוד לומדת מאז שהפסקתי לקחת גלולות לפני כחצי שנה. למדתי שכל שבוע לא דומה לקודמו ולזה שהבא אחריו כשהגוף נתון להשפעה הטבעית של ההורמונים. לא אומר שאני יודעת לקרוא את הגוף שלי ב-100% כעת, אבל אני נמצאת בתהליך הלמידה כאמור וניכר שחלק מכן נמצאות בתהליך הזה יחד איתי.
אחד השינויים שהבחנתי בהם מאז שהפסקתי גלולות הוא שמידת הפרודוקטיביות והמוטיבציה שלי שונה בהתאם לשלבי המחזור השונים, לפני ואחרי קבלת הווסת. עם הזמן זיהיתי ממש דפוס התנהגות חוזר בשבועות שבהם אני נמצאת במיטבי לשבועות שבהם אני חווה ירידת מתח. במקום להילחם בזה, אני מנסה כמיטב יכולתי (ברור שלא תמיד זה אפשרי ויש אילוצים) להתאים את סדר העבודה שלי בהתאם לתקופה שבה אני הכי אנרגטית ויצירתית לתקופה שמתאימה יותר לסגירת קצוות וניתוח מסקנות.
למה הקשר בין פרודוקטיביות למחזור חשוב?
אם בעבר חשבתי שווסת זו בעצם חולשה, בטח לעומת גברים שלא חווים שינויים הורמונליים בעוצמה כזו, היום אני מבינה שכל דבר אפשר להפוך ליתרון ולנצל את התכונות החזקות שלי בימים השונים בחודש לצורך ביצוע משימות שונות. מעבר לכך שזה עוזר למקסם את נקודות החוזקה שלנו לאורך החודש, אני מוצאת שמודעות לגוף ולנפש שלנו בימי המחזור מסייעת לפתח אמפטיה שלנו כלפי עצמנו וזו כנראה המתנה הכי חשובה שאנחנו יכולות להעניק לנו.
במקום לכעוס או להרגיש אשמה שאנחנו לא מספיקות, הבנת התהליכים בגוף שלנו מאפשרת לנו להבין גם יותר טוב את עצמנו. לא מדובר בתירוץ, בעיגול פינות או בויתור – אלא התחשבות בשינויים הורמונליים אמיתיים וממשיים שאנחנו עוברות כל חודש בחודשו ודורשים לכל הפחות מודעות ורצוי גם התייחסות של ממש. זו קודם כל האחריות שלנו להתייחס טוב לעצמנו בזמן הווסת ובכל יום אחר במהלך החודש.
גלויה להורדה לשימושכן!
עבדנו במשך הרבה מאוד זמן לייצר גלויה שתהווה ייצוג ויזואלי לשלבי המחזור השונים במהלך החודש והשינויים ההורמונליים שחלים בו. מטרתה של הגלויה היא להיות פרקטית והיא עוצבה מתוך ההבנה שנכון, רובנו נתבקש להמשיך לעבוד ולתפקד תוך כדי החודש, יחד עם זאת, ככל שנצליח להתאים את נקודות החוזק שלנו במשך המחזור בהתאם ללו"ז העבודה – כך נהיה גם הכי פרודוקטיביות ונרגיש שאנחנו לא נדרשות לשלם מחיר אישי כבד.
הגלויה מיועדת למי שחווה מחזור טבעי, כלומר ללא התערבות הורמונלית וסדיר (יש דרכים לנהל מעקב כזה גם במקרים אחרים, אבל זה מתנהל בצורה שונה ונושא בפני עצמו). התרשים מתחיל ביום הראשון של הווסת, עד היום שלפני הווסת הבאה. כמובן שלכל אישה עשוי להיות מחזור באורך שונה, אבל התרשים נועד לייצר תמונת מצב כללית שעוזרת לכן להבין את הגוף שלכן במהלך ימי החודש ואיך אפשר להתאים את המשימות השונות לפיו.
את התרשים ניתן להוריד לנייד באמצעות לחיצה ימנית על העכבר ושמירה כקובץ תמונה. החל מהיום הראשון של הווסת תוכלו לעקוב אחר השינויים המופיעים בתרשים בחלוקה לפי שלבים ועונות. איך אפשר ליישם באופן פרקטי את מה שמופיע בתרשים גם בחיים המקצועים ו/או האישיים שלכן? למשל באמצעות קביעת פגישות/ סדנאות/ מפגשים חברתיים בימים שבהן אתן הכי תקשורתיות ואפילו לשקול לחסום ימים המיועדים להתכנסות ביומן מפגישות חשובות במיוחד.
גם אם בחודש מסוים אין לכן אפשרות להתאים פגישות או פרויקטים לפי המחזור שלכן מתוך אילוצים, לכל הפחות הידיעה שאתן עוברות שינויים כאלה ואחרים בגוף כשהתרשים נמצא מול העיניים שלכן, בהחלט יעזור לכן לחוות פחות ייסורי מצפון וזה חשוב לא פחות בעיניי מהשינויים הפרקטיים שאתן יכולות לבצע בלו"ז שלכן.
כדי להעמיק בקריאה על המחזור שלכן, תוכלו לקרוא את הפוסט הבא.
עושות שימוש בתרשים הפרודוקטיביות? תייגו אותי באינסטגרם!