רטינול במוצרים מתחלק לשני סוגים: אלו שניתן להזמין אונליין או לקנות בפארם, מכילים ריכוז נמוך יותר של חומר פעיל אך גם שלל רכיבים לחותיים שונים במטרה להפוך את הפורמולה לכמה שיותר נעימה למשתמשת, לעומת רטינול במרשם רופא בלבד שנחשב לאפקטיבי יותר אך גם מצריך תגובת הסתגלות ולעתים גם מלווה בתופעות לוואי פחות נעימות.
רטינול במרשם רופא מקבלים בשני מצבים: כשסובלים מאקנה או כשרוצים לטפל בסימני הזדקנות מאוד ראשוניים, מטעמים קוסמטיים. רטינול במרשם קולע על שני הסעיפים היות והוא מעודד יצירת קולגן, מעודד התחדשות תאי העור ובכך הוא יכול לסייע לפיגמנטציה, אקנה וקמטוטים עדינים מאוד. גם מי שלא שייכת לשתי הקבוצות שהזכרתי יכולה ליהנות מרטינול היות והוא מסייע לשמור על מראה עור אחיד, מסייע בשיפור הטקסטורה ושומר על הנקבוביות נקיות.
רטינול על שלל נגזרותיו (כמו למשל רטינואיד) הוא הרכיב היחידי שהוכח קלינית כבעל תועלות אנטי אייג’ינג ומגובה במחקרים הרבים ביותר בהשוואה לכל רכיב טיפוח אחר. עוד נעמוד על ההבדלים וקווי הדימיון בינו לבין חומצות AHA, אך נתחיל בדיסקליימר החשוב ביותר: רטינול, בין אם במרשם או לא, דורש שימוש אחראי והגנה מספקת מפני השמש בכל ימות השנה.
תפנית בעלילה
לאחרונה ה-FDA האמריקאיים הפתיעו והכריזו על כך שה-Differin Gel, אחד המוצרים המוכרים ביותר בז’אנר הרטינולים שהיה שמור עד אז רק למרשם רופא – יימכר בדראגסטורים באופן חופשי לציבור הרחב. גרסת הקרם שלו לעומת זאת, אשר השוני העיקרי בין השניים הוא בכך שהקרם עשיר יותר – נותרה עדיין זמינה רק במרשם רופא. משחת הדיפרין מבוססת על נגזרת סינתטית של רטינול בשם Adapalen. כמו כן, דיפרין נחשבת למשחה שיוצרת הכי פחות גירויים בעור בהשוואה למוצרי רטינואיד נוספים הזמינים במרשם בלבד.
גרסת הג’ל זמינה גם לקהל הישראלי בהזמנה מאייהרב ב- 67.5 ש”ח לא כולל משלוח, ממש כאן.
+ האם אפשר לקבל מרשם בארץ?
גם בארץ אפשר לקבל מרשם למוצר דומה כמו הרטוויט 0.05% בין אם לטיפול באקנה או בצרכים קוסמטיים בעלות של כמה שקלים בודדים בלבד. אין חובה להזמין את הדיפרין מאייהרב ובוודאי שזה לא מהווה תחליף לייעוץ רופא. הזמנה מאייהרב תתאים למי שנוטה להיות עצמאית יותר בשגרת הטיפוח, איננה סובלת משום מצב רפואי מיוחד ומעדיפה לחסוך לעצמה את התורים באמצעות ההזמנה דרך האתר.
+ כיצד משתמשים?
בדיפרין משתמשים כמו סרום, כלומר על בסיס יומיומי, בערב בלבד, לאחר ניקוי העור ולפני קרם הלחות כאשר בבוקר למחרת יש להקפיד על מקדם הגנה. את הדיפרין יש למרוח באופן אחיד על כל חלקי הפנים (אפשר גם על הצוואר וכפות הידיים).
+ האם ניתן לשלב עם AHA או BHA?
זו שאלה מעניינת, כי על אף שישנם קווים מקבילים בין חומצות אלפא הידרוקסי לבין רטינול, אלה לא מוצרים חופפים ולכן יש מקום לשלב את שניהם באותו תפריט טיפוח. למעשה, שגרת הטיפוח שלי באופן אידיאלי כוללת שימוש בשני הרכיבים הפעילים הללו ואינני מעדיפה את האחד על פני האחר. גם חומצות AHA וגם רטינול מסייעים לחידוש תאי העור ויכולים לעזור לפיגמנטציה, אך הייתי אומרת שחומצות ה-AHA טובות בעיקר במתן פילינג כימיקלי לעור, בעוד שרטינול גם מעודד יצירת קולגן ובעל יכולת לטפל ברקמת עור פגועה. כמו כן, יש לזכור שכל עור מגיב בצורה שונה לרכיבים שונים ולכן יהיו אלו שדווקא חומצה סליצילית תעזור להם להעלים פצעונים, יהיו כאלה שהרטינול ייטפל בכל דאגות העור שלהן וכו’- ויהיו אלו שייהנו מהשילוב ביניהם, כמוני.
אני ממליצה לשלב את שני הרכיבים הפעילים בצורה זהירה: לוודא שהעור כבר מורגל למשחה, לא להעמיס ברכיבים פעילים במידה והעור מתקלף, לא הייתי משלבת קרם חומצה גליקולית יחד עם רטינול במרשם אלא מפרידה בין המוצרים לשימוש לסירוגין וכו’. הפעילו הגיון בריא כשזה נוגע לשימוש רכיבים פעילים בעור ואם אין לכן מושג איך עושים זאת – מוטב לדבוק ברכיב פעיל יחיד כדי למנוע דרמטיטיס.
+ לאילו תופעות לוואי ניתן לצפות?
ניתן לצפות להרעה בעור בטרם יחול שיפור, כמו כן, ניתן לצפות לתקופה של קילופים. לא להיכנס לפאניקה ולא לחדול בשימוש – העור יתרגל. כמובן שבמקרה של תגובה חריפה או אלרגית, עליכן לחדול בשימוש במוצר באופן מיידי.
+ החיסרון בדיפרין?
חוץ מתופעות הלוואי שציינתי, דיפרין זו משחה שפועלת לאט מאוד, דורשת סבלנות והתמדה. זו לא משחה שתתאהבו בה מיד, היא לא תחולל ניסים בעור שלכן אבל אפשרי בהחלט לראות שינויים תוך שישה שבועות עד שלושה חודשים מהיום שבו התחלתן את השימוש. מומלץ להמשיך להשתמש במשחה גם לאחר שתחלוף התפרצות האקנה במטרה לשמור על נקבוביות נקיות ומניעת התפרצויות עתידיות.
+ למי המשחה לא מתאימה?
דיפרין לא מתאימה לנשים בהריון ומניקות, לבעלות עור צעיר מאוד – הייתי ממליצה לפנות לייעוץ רופא ולא להזמין על דעת עצמכן.
+ האם ניתן לצפות לטשטוש קמטי הבעה? העלמת צלקות?
גישתי היא שכל משחה, גם אם במרשם רופא היא בסופו של דבר משחה מקומית שאיננה יכולה לחולל ניסים ולכן למטרת העלמת קמטים או צלקות צריך לפנות ללייזר או בוטוקס. אני כן מאמינה שהדיפרין יכול לטפל בסימנים ראשונים של קמטוטים, אקנה מסוגים מסוימים ופיגמנטציה. כמו כן, מחקרים מסוימים מגלים כי דיפרין יכול גם לטפל במקרים של מלזמה.
+ אם יש לי רטינול במרשם האם יש לי צורך גם בדיפרין?
ממש לא.
+ האם דיפרין בר השוואה למוצרי רטינול אחרים בשוק? למשל של דה אורדינרי?
לדעתי לא, יחד עם זאת, אם אתן מסוגלות להתמיד עם דה אורדינרי וחוששות מתופעות לוואי או לא נראה לכן שתצליחו להתמיד עם דיפרין – מוטב שתדבקו במוצרים שכבר קיימים ברשותכן ועובדים עבורכן, כי תועלת משימוש של כמה ימים או שבועות בודדים לא תראו כאן.
את הדיפרין ניתן להזמין כאן, ממליצה בחום לקרוא את הוראות השימוש בעמוד המוצר ולפנות לייעוץ עם רופא במידת הצורך.
לפוסט הזה יש 13 תגובות
שמעתי פעם שרטינול מדקק את העור. האם זה נכון? העור שלי גם ככה דק, ולכן אני חוששת להשתמש במוצרים המכילים רטינול.
למיטב ידיעתי זה מיתוס
היי,
אני רוצה להוסיף רטינול לשגרה שלי ולא יודעת איזה מוצר מתאים.
יש מצב שאת מכינה פוסט מסודר על מוצרי הרטינול למיניהם?
אני עוקבת אחרי הפוסטים שלך ומופיעות בהן מידי פעם המלצות למוצרים שונים, אבל אני לא בידיוק יודעת מה יתאים לי מביניהם.
הי, אם אני משתמשת בחמוצה סליצלית ואזלאית. לשים את הג׳ל לפני או אחרי? תודה!
היי לובה, למה הכוונה ב׳עור צעיר מאוד׳? מאיזה גיל כן נכון להתחיל להשתמש?
תראי, אם מדובר בנערה שרוצה לטפל באקנה – אז הייתי מתייעצת עם רופא עור ולא מתחילה בטיפול כזה באופן עצמאי, אם מדובר במניעת קמטוטים, אז הייתי מתחילה בסוף שנות העשרים -לקראת 30
איך מומלץ להתחיל להשתמש? כל כמה ערבים?
תודה!
אני משתמשת כל ערב, בתור התחלה אם יש לך עור רגיש את יכולה להשתמש שלוש פעמים בשבוע ולהעלות את הקצב. מנסיוני המרקם שלו מאוד קליל וידידותי לשימוש.
תודה!
היי לובה,
מותר לשלב את הדיפרין עם חומצות למיניהן? יש לי את הסרום של פאי (שהמלצת עליו) והפדים של
CORSX
וגם הגלואו טוניק של פיקסי, אבל אני קצת חוששת לשלב אותם כרגע עם הדיפרין
בעיקרון כן, אבל אין סיבה שתעשי משהו שאת חוששת ממנו
אני חוששת כי אני לא מספיק מכירה, אבל קראתי את כל הפוסטים שלך בנושא הטיפוח ואני מאוד רוצה להעשיר את שגרת הטיפוח שלי, רק לא ממש יודעת מאיפה להתחיל 🙂
היי לובה!
אני שמשתמשת בדיפרין ג'ל והוא עושה לי פלאים. אני מעוניינת למצוא סרום שילך טוב עם שיגרת הטיפוח הטיפוח שלי ורציתי לדעת אם את ממליצה לשלב את
לונה של סאנדי ריילי. את יודעת האם להשתמש בשני מוצרים המכילים רטינול/רטיאוניד יכול לשפר תוצאות, להיות מיותר, או אף אינטנסיבי מידי.
תוכלי להמליץ על סרומים אחרים שאת אוהבת (ללא ויטמין סי וללא חומצות
העור שלי אקנתי, מיובש, עם פיגמנטציה
תודה על הפוסטים המושקעים:)