מה חשבתי על טונרים לפני שהכרתי לעומק את עולם הטיפוח: מוצר בסיסי, לא מהנה ולא חשוב במיוחד, שמטרתו לאזן את רמת ה-PH של העור לאחר ניקוי הפנים ולתרום לניקוי יסודי שלו. החשיבה הזו אינה מוטעית אגב, זהו אכן תפקידם של הטונרים הקלאסיים אבל ככל שהעמקתי את הידע שלי בעולם הטיפוח, למדתי שטונרים הם עולם שלם ואפשר להפיק מהם תועלת רבה יותר ממה שציינתי. לכן, מאז אני לא מוותרת על נוכחות של אחד כזה בשגרת הבוקר והערב שלי.
היום אני יודעת שחוץ מאשר להסיר היטב שאריות לכלוך מהנקבוביות ולאזן את ה-PH של העור, לטונרים יכולה להיות תכלית שונה זה מזה, וזו פונקציה של הרכיבים הנמצאים בהם: הם יכולים להזין את העור, להעניק לו זוהר ואחידות, לעשות פילינג כימיקלי ובאופן כללי להכין את העור לספיגה טובה יותר של הסרומים והקרמים שנניח על העור לאחר מכן. אני רואה בטונר כמוצר המקשר בין שגרת הניקוי לבין שגרת הטיפול וההזנה (ובהתאם לכך יש למקם אותו בשגרת הטיפוח לאחר שלב ניקוי הפנים) – וככזה, אני לא מדלגת עליו בשום צורה.
מדוע בחרתי באקספוזיציה הזו אודות טונרים לפני סקירת המוצרים של פיקסי? היות שמדובר במוצר שהוא חלק מהכנת העור לשלב הטיפולי, אני מוצאת שהרבה פעמים יש תהייה האם טונר הוא מוצר שבכלל עושה משהו לעור, והרי ידוע שיש משהו מאוד לא מספק ומוריד מוטיבציה בשימוש במוצר שלא ממש מובן מהי התועלת שלו עבורנו. אז דעו – העור נוטה להיות במצב הרגיש ביותר שלו לאחר ניקוי הפנים, ולכן הזנתו באמצעות נוגדי חמצון וחומצות אמינו יכולה להגן עליו ועל כן לטונר תפקיד חשוב בשגרת הטיפוח.
כל מה שצריך לדעת אודות פיקסי
הפוסט הזה נכתב בשיתוף עם הסופר פארם ואם יש מותג שמשמח אותי שנחת כאן בארץ לפני כשנתיים – הלא מדובר בפיקסי. מותג טיפוח נגיש, אפקטיבי אבל גם מאוד ידידותי למשתמשת. סקרתי אותו רבות לאורך השנים ואם עקבתן אחר הסקירות, אתן בוודאי יודעות שלא כל המוצרים קולעים לטעמי אך דעתי הכללית על המותג חיובית ביותר: אני מוצאת הוא לגמרי מספק את הסחורה ועם תיאום ציפיות נכון, הוא לגמרי להפוך לחלק אינטגרלי מתוך שגרת הטיפוח שלכן.
פיקסי הוקם בלונדון בשנת 1999 על ידי מייסדת המותג, שבדית במקור, המאפרת פטרה סטרנד, שה"אני מאמין שלה" היה להבליט את היופי הטבעי של כל אחת מאיתנו באמצעות שימוש במוצרים פרקטיים ורב שימושיים.
המוצר שהכי מזוהה עם המותג: הגלואו טוניק, שהוא טונר המבצע פילינג כימיקלי עדין ויופיע כמובן גם הפוסט. המוצר התפוצץ בזירת הטיפוח כבר בשנת 2012 כשפיקסי חברו לסקין קייר גורו קרולין היירונס. היירונס ממליצה על המוצר עד היום אגב, הגלואו טוניק נחשב לאייקון בעולם הטיפוח עד היום ואם תקראו ביקורות לגביו מסביב לעולם – תגלו שהן כמעט כולן אוהדות. זה לחלוטין מוצר שיש לגביו קונצנזוס.
אז מה סוד ההצלחה של הגלואו טוניק? מדובר במוצר שמורכב משלושה רכיבים עיקריים: חומצה גליקולית בריכוז נמוך אך אפקטיבי (של חמישה אחוזים), המסירה תאי עור מתים ומשפרת את המרקם הכללי של העור – בזכות הריכוז הנמוך, מדובר בפילינג עדין ביותר בעל פוטנציאל נמוך מאוד לגרות את העור. בנוסף תמצאו בגלואו טוניק אלוורה שמטרתה לאזן את החומצה הגליקולית ולספק הזנה לעור וג'ינסנג אדום העמוס בנוגדי חמצון. התוצאה? עור קורן, אחיד יותר למראה וזוהר. לא משימוש אחד כמובן, אבל משימוש קבוע התוצאות נראות לעין.
יתרון נוסף בגלואו טוניק וכל ליין הטונרים של פיקסי: אינם מכילים אלכוהול, אינם מנסים על בעלי חיים וכל בקבוק טונר עולה 89 ש"ח בלבד. בנוסף, כל הטונרים זמינים בגודל מוקטן של 100 מ"ל ב-49 ש"ח בלבד. את כל הרשימה ניתן למצוא כאן.
בכל הטונרים אני מספיגה היטב את החומר על צמר גפן לאחר ניקוי העור ומעבירה בצורה אחידה על הפנים, למעט אלו שאני מניחה עם הידיים ואציין במפורש בהמשך הסקירה.
דירוג הטונרים של פיקסי
- גלואו טוניק – הודות לכל היתרונות שציינתי, הגלואו טוניק מבחינתי תמיד היה ותמיד יהיה במקום הראשון בטונרים של פיקסי ובדירוג גבוה בעולם הטונרים שמבצעים פילינג כימיקלי באופן כללי. הוא הראשון מסוגו בליין של המותג ולטעמי פיקסי לא הצליחו להתעלות על המוצר וגם אין סיבה לעשות זאת: הוא פשוט עובד. טונר שעושה פילינג כימיקלי וכל כך עדין על העור, מתאים גם לבעלות עור רגיש ביותר וכל מי שרוצה להתנסות בעולם החומצות מבלי לצלול הישר לבריכה של הגדולים, שם נמצאים טונרים בעלי ריכוזי חומצות גבוהים משמעותית. את הטונר ניתן להזמין כאן ובגודל מוקטן כאן.
2. טונר ויטמין C – אני די משוכנעת שאת השלב שבו פיקסי החלו לשלב ויטמין C במוצרים שלהם פספסתי בזמנו, מוצרים שונים נכנסו לרוטינת הטיפוח שלי וכבר התקשיתי לעמוד בקצב של ההשקות החדשות מהמותג. לכן התנסיתי הפעם לראשונה בטונר ויטמין C ואני מוכרחה להודות שהוא מוצלח מאוד ולא מאוד רחוק מיעילותו של הגלואו טוניק, ולכן קיבל את המקום השני והמכובד.
אני משתמשת בו בלעדית בבוקר, ומוצאת שהוא מעניק מראה קורן וזוהר יותר, הודות לשימוש ברכיבים כמו ויטמין C, רכיבים פרוביוטיים ו- Willow Bark שעושה פילינג עדין לעור תוך כדי. ייאמר: אני בספק שיש כאן ויטמין C בריכוז משמעותי (מה גם שפיקסי עצמם לא מדווחים מה הריכוז המדויק מה שרק מחזק את תחושתי), כך שלטעמי זה לא יבטל את הצורך בשימוש בסרום ויטמין C מרוכז ואיכותי בבוקר אחריו – אבל אני בהחלט מאמינה שבשימוש קבוע בגלואו טוניק בערב ובטונר ויטמין C בבוקר, אפשר לראות לאורך זמן תוצאות עדינות אך נוכחות של הבהרה, איזון ואחידות בעור. כמו כן, הריכוז הנמוך יכול להוות יתרון לבעלות עור רגיש עם רגישות לויטמין C בריכוזים גבוהים. ניתן להזמין כאן.
3. Pixi Milky Tonic + Pixi Rose Tonic – את המקום השלישי קטפו אצלי שניים, משום שיש להם פונקציה כמעט זהה. המילקי טונר והרוז טונר, מטרתם להזין את העור ולהרגיע אותו. המילקי טונר עשיר ברכיבים כמו חלב חוחובה ותה ירוק המספקים הזנה ונוגדי חמצון, טונר הורדים עשיר ובכן… בורדים, וכן בחומצה היאלורונית וקמומיל. את שני הטונרים אני ממליצה להניח באמצעות טפיחה של החומר עם הידיים על העור לספיגה אופטימלית , ממליצה על כל אחד מהם לבעלות עור רגיש שרוצות טונר שיאזן וירגיע את העור. אם יש לכן אחד משניהם – אין לכן צורך בשני, הם ממלאים אותה פונקציה בדיוק, לטונר הורדים יש ניחוח עז של ורדים אז זו יכולה להיות הסיבה היחידה לבחור או לא לבחור ספציפית בו (תלוי האם אתן רגישות לריחות). את המילקי טונר ניתן להזמין כאן ואת טונר הורדים כאן.
4. טונר קולגן – הטונר הזה עשוי ליצור רושם לפי הטייטל שלו שהוא עושה הרבה מהתוצאות שהוא מספק במציאות, כשבפועל הוא מאוד דומה בתכלית שלו לטונר הורדים ולטונר המילקי, עם טייטל שנשמע "מדעי" יותר. מדובר בטונר המשלב את ה- Acacia Collagen, קולגן המופק ממקור צמחי במקום מקור מן החי, שאמור להשאיר את העור רך ונפוח יותר, לצד מי קוקוס שמרככים גם הם את העור ונוגדי חמצון. בשורה התחתונה – מדובר בטונר שממותג כאנטי אייג'ינג ואמור למצק את העור, הסיכוי שתראו תוצאות שונות מהותית מהמילקי טונר או טונר הורדים לא גבוה. זה לא דבר רע כמובן, הרי שיבחתי את שני הטונרים קודמים ואני ממליצה עליהם בחום, אבל לתחושתי, מדובר בתוספת לא נחוצה ואף מבלבלת למגוון, לאור שני הטונרים שכבר קיימים בו. ניתן להזמין כאן.
5. טונר רטינול – בעוד שטונר ויטמין C קיבל ממני ציון גבוה, למרות שאני סקפטית לגבי הריכוז של הויטמין C עצמו בתוך הבקבוק, כאן אני יכולה לומר בלב שלם שהרטינול לתחושתי חסר תועלת במקרה הזה. יש רכיבים שניתן להנגיש אותם בצורה עדינה וידידותית יותר למשתמשת, כמו חומצה גליקולית וכמו ויטמין C ויש רכיבים שמוטב להניח להם, כאשר רטינול הוא אחד מהם. הייתי אומרת במקרה הזה: חסכו את הכסף ותבחרו בסרום רטינול של האינקי ליסט במקום, נגיש עוד יותר במחיר, הרבה יותר אפקטיבי. מדובר בתוספת מיותרת לליין הטונרים של פיקסי ובהחלט לא מתחרה ראוי לגלואו טוניק, למעשה, זה אחד המוצרים שגורמים לי לחשוב שאולי הם קצת הגזימו עם הרחבת הסדרה הזו, במקום לשמור על נבחרת מצומצמת של כמה כוכבים. ניתן להזמין כאן.
לסיכום, סוס מנצח לא מחליפים. יש סיבה מדוע הגלואו טוניק הוא המוצר הנמכר והאייקוני ביותר של המותג. הוא אמנם הפך לסיפתח של כל קבוצת הטונרים הזו, אך הוא עדיין המוצלח ביותר מכולם בפער. עקרונית אני אוהבת את הרעיון להתאים טונרים שונים שעונים על צרכי עור שונים, בפועל, אני מרגישה שהרבה מהטונרים כאן שונים ברמת הניואנסים, מה שרק מוסיף לבלבול. אילו הייתי צריכה לבחור את השלישייה המנצחת: גלואו טוניק לשימוש בערב אחרי ניקוי הפנים, ויטמין C לשימוש בבוקר לפני הסרום + טונר ורדים לערבים בהם אתן לא רוצות להניח חומצה בכלל או לחילופין משתמשות בסרום עם רכיבים פעילים ולא רוצות להוסיף עליו גם טונר עם חומצה.
יצא לכן להשתמש באחד הטונרים של פיקסי? יש לכן המלצות? כתבו לי בתגובות!