כמה נתונים על השפעותיה ונזקיה של האופנה המהירה שיגרמו לכן להבין מדוע בכלל המקומות מהם אתן קונות או מזמינות בגדים מצריכים מודעות ובחירה:
+ 93% מהמותגים שעברו בדיקות אתיקה, התגלו ככאלו שלא משלמים תנאי שכר בסיסים לעובדים במפעלים שייצרים את הבגדים עבורם.
+ תעשיית האופנה היא התעשייה השלישית בעולם מבחינת היקף תפוקה, אחרי תעשייות הרכבים והטכנולוגיה. למעשה, תעשיית האופנה לבדה משפיעה יותר על שינוי האקלים מאשר תעשיית התעופה והמשלוחים משולבים יחדיו.
+ יותר מ-500 מיליארד דולר הולכים לפח כתוצאה מחוסר שימוש בפריטי טקסטיל שלא ניתן למחזר ונותרים חסרי שימוש. היות והשאיפה של מותגי אופנה מהירה היא להוריד עלויות ייצור כדי לאפשר מחירים נוחים, הם עושים שימוש בטקסטיל שאינו בר מחזור אשר עוברים תהליכי עיבוד עם כימיקלים שונים.
+ אחת מכל שלוש נשים צעירות, שמהוות את הנתח המשמעותי ביותר בצרכנות אופנה מהירה, מחשיבה פריט שנלבש יותר מפעם אחת כפריט “ישן”.
+ תעשיית האופנה אחראית ל-8% מטביעת הרגל הפחמנית העולמית.
+ שלושה מתוך חמישה פריטים של אופנה מהירה יימצאו את עצמם באתרי פסולת.
+ תעשיית האופנה אחראית לכ-20%-35% מהפלסטיק שצף באוקיינוסים.
Comments
טל
7/12/2020
חייבת להגיד לך שאני קוראת אותך מאזור 2014 ואת ממ ממש השפעת על הרגלי הקניות שלי. אף פעם לא הייתי בחורה שקונה בכמויות אבל ממך למדתי את תיאוריית ״ עלות לפי לבוש״ ולקנות בגדים שמתאימים לאורך חיים שלנו. פעם הייתי קונה בגדים במיוחד לאירועים חד פעמיים ולא מתכתבים בכלל עם היום יום שלי ועכשיו הפסקתי את זה לחלוטין. מאוד התחברתי ואהבתי את הפוסט!
Tal Amor Dinai
7/12/2020
פוסט ממש מצויין, אני עושה מאמצים כנים להשתפר בתחום הזה ומעריכה מאוד את השיח שפתחת כאן. הרשימה שלך בסוף תעזור לי להתמקד ולתרגל את המיינדסט הזה.
שני
7/12/2020
וואו, הלוואי הייתי מסוגלת (כלכלית וגם מבחינת מידות ומבנה גוף) לקנות רק מעצבים (רצוי מעצבות) ישראליים. כרגע לא ריאלי. אני כן קונה בחלק מהחנויות שמנית אבל מנסה לקנות בחנויות אופנה מהירה כפי שקונים אופנה איטית: פריטים קלאסיים שמשמשים אותי כמה שנים (ויש לי למרבה הפתעה בגדים מחנויות אופנה מהירה שאתי כבר קרוב לעשור) ומשתלבים יחד בקלות. אגב, כשתגיע השעה, תדעי שב H&M יש גם מחלקת בגדי הריון מצוינת ואלו באמת לא בגדים שדווה להשקיע בהם הרבה לתקופה כל כך קצרה.
גלי
7/12/2020
עוד פוסט מעולה לובה! מאמינה ששינוי קטן אצל כל אחד ואחת יביא לשינוי גדול. בכל אופן המלצה רותחת היא המותג האמריקאי girlfriend שכולו מוקדש לבגדים מבדים ממוחזרים וגם סיבים טבעיים.. וגם טווח מידות רחב עד xxxl 💕
ZIKGER
7/12/2020
מקסים, תודה על השיתוף, ותודה שאת מקדמת את הנושא החשוב הזה
יעל
7/12/2020
קונה בשיין (לא המון, אבל כן) מהסיבה המאוד פשוטה בעוד שבמידה 38 אולי לא כל המעצבים תופרים דברים במידה שלך, הרי שממידה 44 ומעלה כמעט אף אחד לא תופר משהו במידה שלך. וברגע שמוסיפים דרישות דתיות…
האם אני אזמין שם בגדים ליומיום?! פחות, או ממש מעט, הבדים לא איכותיים, בלשון המעטה, אבל יש להם דברים יפים, צנועים ובמגוון סגנונות ומידות, אז אם אני צריכה בגד חגיגי יותר, כשאני יודעת שהתנועה שלי תסתכם בהליכה לבית הכנסת וארוחה אז מבחינתי זה סבבה….
luba Fashion Tails
7/12/2020
אומר לך בכנות? נשים שלא מוצאות את המידה שלהן בארץ או בעולם, זכותן לומר פאק איט ולהזמין מהיכן שבא להן – זו עמדתי. יחד עם זאת, הלקוחה הממוצעת של שיין היא בחורה צעירה וכנראה גם רזה שקונה שם כי אנחנו חיים בעולם שבו הרגלי קניות כאלה מתקבלים בברכה. לא מצליחה להבין את זה.
קרינה
7/12/2020
פוסט מעניין וחשוב! חייבת להגיד שמאז שהתחלתי לעקוב אחרייך וספציפית אחרי השיח שאת מנהלת בנושא האופנה המהירה אני מנסה להיות הרבה יותר מודעת לבחירות שלי בנוגע למקומות שמהם אני בוחרת לרכוש בגדים, אז תודה לך שאת שופכת אור על נושאים חשובים כמו זה.