כשזה נוגע לדייטים ואפליקציות של היכרויות, אני מודה שאני מרגישה כמו חייזר. בתור מישהי שנמצאת בקשר מונוגמי ב-14 השנים האחרונות, יצאתי מזירת הדייטים עוד לפני שכל האפליקציות האלו נולדו. יחד עם זאת, את בן זוגי הכרתי כבחורה בת 18, באתר “מקושרים”, גם מתוך היכרות וירטואלית. אני לא יכולה לומר שהתחברתי לאתר במטרה לחפש דייטים, למעשה, הסיבה היחידה שנרשמתי היא כדי לקבל הצצה “אזרחית” למפקדים שלי בצבא, הו חיי הזוהר. ככל שהזמן חלף והאפליקציות השתכללו, הבטתי בהן בסקרנות מהצד מבלי שהייתה לי אפשרות לגבש דיעה קונקרטית. לכן, כששמעתי את הדיעה המוצקה מאוד שיש לחברתי הטובה בת שבע צ’רקסקי בנושא, ביקשתי ממנה לכתוב על כך פוסט אורח. בת שבע, הבמה שלך.
Comments
בערא
3/09/2020
יש משהו במה שאת מתארת כאן ואולי בגלל זה, כשהייתי באתר הכרויות, בחרתי לשים בפרופיל תמונה שבה אי אפשר לראות את הפנים שלי בבירור. רציתי שיפנו אלי גברים שמה שכתבתי מצא חן בעיניהם ושמוכנים לקחת קצת סיכון. הרוב הכמעט מוחלט של האנשים שפגשתי הם מופלאים.
למישהי אינטרוברטית כמוני זה כלי נפלא.
לא יודעת איך הייתי מוצאת אהבה בלעדיו.
Ya’arit
2/09/2020
מעניין אותי לשמוע מה דעתכן (בת שבע, לובה ומי שיש לה דעה בנושא) על אפליקציות היכרויות שנועדו לקהילת הלהט”ב. מתחושתכן וממה שאתן שומעות, הן לוקות בדיוק באותם החסרונות או דווקא בכאלה אחרים?
Gardolev
3/09/2020
האמת שאני מאוד לא מסכימה.
אני חושבת שהאפליקציות האלה הן כלי, והשימוש בהן הוא בידי האדם.
תרבות האונס בעיני לא מגיעה מהאפליקציות האלה, אלא ממקמות הרבה יותר עמוקים, היא אולי מתבטאת שם באמת אך היא יכולה גם שלא. בקרבתי הרבה גברים ונשים שמשתמשים באפליקציה, בצורה אחרת ממה שאת מתארת.
מעבר לכך שיש אפליקציות כגון באמבל שנותנות לנו (הנשים) את הכוח והמקום ליצירת אינטראקציה.
הרי תמונות גסות שלא ביקשו שולחים גם בפייסבוק, גם אם לא הראית עניין במציאת זוגיות, הרבה לפני שהיו אפליקציות של דייטים.
אני מסכימה עם הקושי של הרידוד של אדם לתמונה ומשפט, אך זה רק ספתח.
אני חושבת ששימוש מודע ומכוון, יתנו לאשה המשתמשת בזה את הכוח לא להיות מוצר.
Dana
2/09/2020
אני מסכימה עם התוכן מאוד, ואז מגיעה לחשוב ממה האלטרנטיבה שלי בתור רווקה שהמעגלים שלה כבר די קבועים, למרות שאני מנסה להכיר גם בחיים עצמם.
כל עוד השימוש בפלטפורמות האלו הוא מושכל, זה מבחינתי כלי שמשרת אותי תחת התנאים שלי. תמונות וכמה משפטים זה לא מספיק, לכן מדברים בטלפון, נפגשים, ואם לא מתאים אז נפרדים לשלום. כל עוד את יודעת להשתמש בזה לטובתך תחת העקרונות שלך, אני לא מבינה מה רע…
Noa
2/09/2020
מסכימה עם כל מילה
ותמיד תמיד צועקת ראשונה שאנחנו שוות להם,
למרות שרוב הזמן הם לא מבינים
אני מאמינה שאם הם ישמעו את זה מספיק הם הם בסוך יבינו
אני יודעת שאני עושה את זה תמיד
ומאוד מאחלת לקולות האלה לצוץ וכן זה דורש מאיתנו לתת ביקורת תמיד וזה לא תמיד נעים להיות במקום הזה ששם מראה
אבל מאמינה שרק ככה נתקדם
תודה על הפוסט 💜
בהצלחה לנו
והלוואי ונחולל שינוי
Reni
2/09/2020
לגמרי מסכימה שטינדר ושות’ הן אפליקציות פח והמצב שחלק גדול מההיכרויות היום מתנהלות דרכן הוא מבאס. גם לי מאוד קשה איתן – הכימיה, שפת הגוף והמבט של האדם איתו אני מדברת חסרים מאוד, זה מרגיש לפעמים מאוד מאולץ וקר. יחד עם זאת, בתור מישהי שנמצאת כרגע רוב היום בסביבה נטולת גברים, הן נתנו לי הזדמנות להכיר אנשים שכנראה לא הייתי פוגשת בדרך אחרת. ההשטחה שלנו מדמות בשר ודם לתמונה וכמה מילים בפרופיל מתרחשת לשני הצדדים, גם אנו הנשים שופטות בצורה מאוד שיטחית את הגברים באפליקציה. זו סך הכל עוד פלטפורמה אחת להיכרות ואמנם יש בה המון חסרונות, אבל להגיד שלהיות שם זה אקט לא פמיניסטי – ממש לא מסכימה.
Luna
2/09/2020
מה ההבדל בין לראות מישהו/מישהי בבאר או בסופרמרקט, ולפנות אליהם, לבין לראות אותם באפליקציה ולפנות אליהם? גם בחיים האמיתיים החדות החיצונית מושכת אותנו קודם, גברים ונשים, ואז ממשיכים הלאה להכיר את האדם. אני לא בטוחה שטינדר או אתרי היכרויות אחרים, שונים בהרבה מהחיים עצמם.
שני
5/09/2020
מוזר. מעולם לא חשבתי על זה במובנים כאלו, ובכל זאת, כשהייתי רווקה לא הייתי מסוגלת להשתמש באפליקציות ואתרי היכרויות. פעם פתחתי פרופיל, קשקשתי חצי שעה עם גברים ואשכרה נכנסתי לדכאון. אפילו לא הבנתי למה. ושם זה נגמר. לא ניתחתי את זה כמחאה פמיניסטית (למרות שאני לחלוטין פמיניסטית רדיקלית, כך שלא יכולה להזדהות עם גישות פמיניסם ליברלי שמסתפקות בכללים שווים לגברים ונשים), אבל כן מזדהה עם התחושה שזוגיות זה לא בכל מחיר ועדיף להיות לבד מלרדד את עצמי ולוותר על מי שאני.
luba Fashion Tails
2/09/2020
ובכן, קיים הבדל, אפילו ניכר – בין תמונת פרופיל לבין שפת גוף, כריזמה ותנועה.
Luna
3/09/2020
אני חושבת שגם מתוך תמונה אפשר לקרוא שפת גוף ואפילו אופי, בבמיוחד בחירת התמונות אומרת משהו על הבנאדם (תחשבי על בחור שמעלה תמונה שלו בים חצי ערום לבין בחור שמעלה תמונה שלו יושב על כיסא וקורא עיתון). מה שכתבה פה דנה למטה נראה לי כמו תפיסה מציאותית יותר – להשתמש במודעות. ואת זה אני אומרת בתור אחת שיצא לה גם לטעות וגם לנצח במשחק הטינדר 🙂
Dana
2/09/2020
ודאי שקיים הבדל. ועדיין, זה כלי שיכול להיות שימושי. נפגשים ואז רואים את כל מה שלא עובר בפרופיל באפליקציות למיניהן.
למי שלא בזוגיות ורוצה למצוא אחת כזו, זה כלי שאפשר להשתמש בו, ובמקביל להיות מודעת לחסרןנות שבו. זה לא סותר, והתמונות אינן סוף התהליך – אף אחת לא קופצת לזוגיות על סמך תמונה באתר.
Mary
2/09/2020
ביטאת המון דברים שאני מרגישה כבר הרבה זמן. חידדת לח עוד כמה דברים. עכשיו חןשבת אם למחוק סופית את
האפליקציות
Rula
2/09/2020
כתבת מאוד יפה ומדוייק – נשים צריכות לגדול על הבנה של ערך עצמי, על בניית ערכים ובסיס חזק מבפנים, לא מבחוץ ולא בתמונת פרופיל.
הדיעה שלך חשובה ונכונה, ומה שהחברה מכתיבה זה רחוק מהתפיסה הבריאה והחיים המאושרים.