מסיכות חימר הן בדרך כלל זיווג טבעי לכל מי שיש לה עור מעורב או סובלת מאקנה. אלה מסיכות שהמטרה המוצהרת שלהן היא לנקות את הנקבוביות ולעתים גם לייבש את האקנה, אך כתוצאה מכך יש להן נטייה גם לייבש את כל עור הפנים מה שאומר שהן עלולות להזיק במקום להועיל. מאחר שמסיכות חימר היו שידוך קלאסי גם עבור סוג העור שלי מאז ומעולם – ובמיוחד בתקופת האקנה האחרונה, כשהחלטתי לשנות את כל רוטינת הטיפוח שלי, פיתחתי סלידה גם כלפי הז’אנר הזה.
עם הזמן גיליתי מסיכות חימר שלא מבאסות אותי ואפילו מצטיינות בתפקידן – ולמעשה, אחת מהן הפכה אפילו לאחת המסיכות האהובות עליי בכל הזמנים. מאחר שאלו מסיכות עם תפקיד דומה וטווח מחירים לא מאוד מגוון, החלטתי הפעם לעשות מעשה ולדרג אותן לפי סדר ההעדפה שלי כדי שתדעו במה כדאי להשקיע את הכסף ומאילו מסיכות כדאי להתרחק (ספויילר: אין לי כאלה באוסף).
הראשונה והאהובה עליי ביותר היא ה- Instant detox של בובי בראון ואני מודה שאילולא הייתי מנסה אותה כבר, יש סיכוי סביר שלא הייתי מעוניינת להתקרב אליה וחבל. אתן יודעות שאני סולדת ממוצרים שזוכים לשם “דיטוקס” ומאמינה שזה תעלול שיווקי ותו לא, שמטרתו לגרום לנו לחשוב שהעור שלנו זקוק לניקוי רעלים או שטות דומה. בנוסף, בובי בראון, כיאה למותג שמתמחה בעיקר באיפור, לא מפרסמים את רכיבי המוצרים בצורה נגישה ולכן צריך לחפש אותם באופן אקטיבי.
למרות זאת, אני חושבת שזו מסיכת חימר מצוינת ולא רק זאת – זו אחת המסיכות האהובות עליי בכל הזמנים. זה מחזיר אותי לנקודה שאם מקלפים את כל ההבטחות והססמאות שעליהן הייתי מוותרת בשמחה, מה שנשארת כאן היא הפורמולה והפורמולה של המוצר הזה פשוט עובדת. זו מסיכת הניקוי הכי טובה שאי פעם ניסיתי והיא אינה מייבשת את העור כלל, אפילו גורמת לו להיראות קורן ויפה.
אם יש משהו מספק בחיים האלה, זה לראות את החימר מתגבש סביב הנקבוביות והמסיכה של בובי בראון לגמרי מספקת את התחושה הכיפית הזו. זו מסיכה פנטסטית לאיזון ושיפור טקסטורת העור. המינוס העיקרי? כדי ליהנות מהתענוג הזה תיאלצו להיפרד מ-220 ש”ח, שזה כאב רציני בכיס אבל אם תשאלו אותי – שווה כל שקל.
התלבטתי קשות את מי למקם במקום השני, כי באמת יש לי כאן נבחרת של מסיכות מצוינות. החלטתי שעל מנת לאזן קצת את כאב הלב שה-220 ש”ח של בובי בראון גורמים לנו, אמקם את ה-Glow mud mask של פיקסי שעולה פחות מ-80 ש”ח במקום השני והנכסף, כי מעבר לכך שמתקבלת כאן תמורה מצוינת בעבור המחיר – מדובר במסיכה מצוינת בפני עצמה. היא אמנם לא סוס עבודה כמו הבובי בראון אבל היא בהחלט מספקת ביצועים ובסך הכל מדובר במסיכת ניקוי פנטסטית שעומדת בכל ההבטחות שלה.
עם פורמולה שמכילה בתוכה כמה וכמה רכיבים לחותיים, את המסיכה אני מסירה כשהעור שלי לא מרגיש “מתוח” או מיובש, אלא גם כן זוהר ואפילו עשיר בלחות. ניתן להזמין את המסיכה כאן.
במקום השלישי והמכובד נמצא מוצר רב תכליתי בשם Brightening cleanse and exfoliate של המותג הנחשק De Mamiel. הפעם מדובר במוצר שנמצא על הצד היקר יותר של הסקאלה, 41 פאונד לפני הורדת מיסים, אבל הפעם אני דווקא חושבת שמדובר במוצר משתלם ואתן הרי יודעות שיש לי תיאוריות על כך שלא תמיד יש יחס ישיר בין עלות המוצר לבין השווי שלו *עבורנו*.
המוצר הזה יכול לשמש גם כפילינג פיזיקלי עדין ביותר וגם כמסיכה לטיפול שבועי. הוא מבוסס על חימר אך גם על חומצה אסקורבית, תה ירוק ושלל רכיבים לחותיים אורגניים ועשירים ביותר – בפורמולה מדהימה המגיעה בתצורה של אבקה שיש לערבב כפית ממנה עם מים כדי לקבל תערובת אחידה. למוצר יש ריח נעים של קקאו והשימוש בו היא אחת החוויות הכיפיות, קלאסי בתור מסיכה לוויקאנד. תמיד לוקח קצת זמן להתרגל למינון הנכון של ערבוב האבקה עם המים אך זו לגמרי מיומנות נרכשת. המוצר הזה הוא דיופ למוצר דומה ויקר בהרבה של May Lindstrom היוקרתיים להחריד, אז אם חיפשתן מוצר שמנקה, מבהיר ומעניק לחות גם לעור הרגיש ביותר, ממליצה עליו בחום – ניתן להזמין כאן.
במקום הרביעי שיבצתי את ה-Mega green של גלוסייה רק משום שאת המותג קשה יותר להשיג בישראל וכי המסיכות הקודמות בכל זאת התבלטו לטובה קצת יותר. למרות זאת, אני חושבת שזו מסיכת חימר מצוינת ומה שהופך אותה לכזו היא העובדה שמדובר במסיכה שאין לה יכולת ממשית להזיק לעור: היא לא מרגישה כבדה, לא מייבשת, לא אגרסיבית – מכנה משותף שיש לה עם שאר מוצרי הטיפוח של המותג.
המסיכה מצוינת למתחילות בעולם הטיפוח או לכל מי שפשוט רוצה ליהנות ממסיכה שעושה קצת מהכל: קצת מנקה, קצת מאזנת, קצת מלחחת מבלי להחזיק במיליון מסיכות באוסף. יש לה מרקם כייפי והיא לא מותחת את העור, היא מסיכת החימר היחידה שאפילו תוך כדי ההנחה מרגישים שהיא מעניקה לחות ובשל כך יש לה מרקם ייחודי בהשוואה לכל השאר.
אם אתן מחפשות מסיכה שעושה ניקיון רציני יותר ואפשר לקבל איתה תוצאות מיידיות – זו לא המסיכה עבורכן, אבל בסך הכל זו מסיכה בעלת פורמולה יפה שמכילה בתוכה שמנים ואנטיאוקסידנטים כך שלדעתי אי אפשר לטעות בה. את המסיכה ניתן להזמין ישירות מהאתר דרך הלינק הזה שיעניק לכן 20% הנחה + משלוח חינם, יש צורך לעשות שימוש בחברת שילוח כדי לייבא לישראל.
מקום לפני אחרון היא ה-Purifying & Balancing mineral mask של MV Organics וזו רק ההוכחה שאנחנו נמצאות במקום ממש מצוין אם אני מרשה לעצמי למקם מוצר של המותג הזה בדירוג כל כך נמוך. זו מסיכה מצוינת בפני עצמה, שלא יהיו לגבי זה ספקות, אבל בהשוואה למסיכות אחרות בז’אנר, הרגשתי שהיא הכי פחות נוחה לשימוש. כשאני משתמשת בה זה טקס של ממש משום שצריך לערבב אותה עם מים מזוקקים ואני לרוב גם מוסיפה את ה-Rose booster של המותג כדי ממש ליהנות מחוויית ספא. אגב, במקום לערבב עם מים, אני מערבבת אותה עם המיסט של Mad Hippie כדי ליהנות מתועלות של כמה מוצרים בבת אחת.
השימוש בה מאוד מפנק אך גם לא מאוד פרקטי ליום יום ולכן לא יוצא לי להשתמש בה יותר מפעם בשבוע, אם כי זו ממילא גם התדירות המומלצת עבורה. המסיכה מכילה פורמולה מצומצמת ונקייה שמטרתה להעניק טיפול SOS לעור שמפריש שמן יתר על המידה, עור אקנתי או עור שנמצא במצוקה. זו מסיכה שיש לה תכלית מאוד מסוימת והיא מתאימה לימים שבהם העור סובל במיוחד, ימים בהם העור מגיב רע למוצרים רבים ואין מה לדבר על שימוש בחומצות – כל מי שיש לה עור בעייתי בוודאי יודעת במה מדובר. למטרה הזו ולעור רגיש, זו מסיכה שטוב להחזיק באוסף. ניתן להזמין אותה כאן.
אחרונה חביבה היא ה- Mineral radiance detox mask מסדרת הטיפוח החדשה של AHAVA, שהיא בהחלט לא מסיכה גרועה, בטח לא בעבור ה-140 ש”ח שמבקשים תמורתה אבל כנגד הכוכבים שהופיעו בו בפוסט לא היה לה סיכוי מכיוון שהיא היחידה אשר בסיומה אני אכן מרגישה שהעור שלי מיובש וזקוקה למוצר לחות Pick me up כדי שיחזיר את העור לאיזון שלו.
מעבר לכך זו מסיכה נוספת שמתהדרת בתכונות דיטוקס, לצערי לא משהו חריג במחוזותינו ובסך הכל יש לה פורמולה טובה אשר עושה את העבודה, אבל אני מרגישה שבהשוואה לכל השאר היא בינונית למדי, גם כי בולטים בהיעדרם הרכיבים המצוינים אשר קיימים ביתר המסיכות וגם כי התחושה היבשה הזו היא ללא ספק תחושה שאליה לא התגעגעתי. אני בהחלט חושבת שבעבור 140 ש”ח אפשר למצוא בפוסט הזה אלטרנטיבות טובות יותר ומצד שני, גם המסיכה הזו היא לא בדיוק הדבר הכי נורא שיכול לקרות לעור שלכן. ניתן להשיג אותה בחנויות AHAVA ובסניפי סופר פארם ברחבי הארץ.
מהי מסיכת החימר האהובה עליכן? ספרו לי בתגובות!
Comments
Michal diskin
30/07/2017
היי לובה האלופה! רציתי לשאול אותך אם ניסית את המסיכה rebalancing של לוקסיטן? והאם היא בסגנון של המסיכה של בובי בראון?
Luba Shraga
31/07/2017
לא ניסיתי 🙁
אושאושי
13/07/2017
את יודעת שמעתי הרבה על מסכות חימר ירו ולכן פשוט קניתי חימר ירוק אני מערבת אותו עם מים אפשר להוסיף לו כל מיני שמנים למינהם אבל אני מניחה אותו ככה וזה קצת מייבש אבל מנקה ממש טוב אחריו העור מרגיש נקי האם ניסית ?
Luba Shraga
13/07/2017
לא ניסיתי, אבל אם זה עובד היטב עבורך אז למה לא? 🙂 אני בכל זאת מעדיפה מסיכת ניקוי שהיא קצת יותר מבסיסית אלא גם מעניקה לחות לעור כדי לא לייבש אותו
ענת כהן
13/07/2017
תודה על המידע המחכים. נהניתי לקרוא את דעתך על המסכות. עד היום לא השתמשתי כמעט במסכות חימר. אבל קיבלתי מוצר מוקטן של בובי בראון ואחרי מה שכתבת ממש בא לי לנסות אותה. תודה
Luba Shraga
13/07/2017
היי ענת, בצדק מסוים לא עשית זאת עד היום – זו קטגוריה שנוטה להיות בעייתית למדי, אבל את המוצר המוקטן של בובי בראון ממליצה לך לנסות 🙂