את המייקאפים של The Ordinary הזמנתי ממש במקרה: בתחילת אפריל סגרתי הזמנה קטנה של מוצרים עבור פוסט סקירת ההמשך ופתאום גיליתי מגוון רחב של גוונים משתי סדרות שונות של מייקאפים וכך הסקתי שמדובר בהשקות חדשות. במחיר של כמה פאונדים בודדים, הוספתי את שני הסוגים לסל הקניות מבלי לחשוב יותר מדי. חשתי שסקאלת הצבעים מובנת ומאחר שאני גם ככה לרוב הגוון הבהיר ביותר שקיים בכל סדרת מייקאפים אפשרית, החלטתי שהבחירה בגוון 1N תהיה הבטוחה ביותר, סווטצ’ים דאז לא היו קיימים ברשת בשום מקום. לא רציתי לבחור במייקאפ שימשוך לגוון ספציפי מאחר שלא הייתה לי היכרות מוקדמת עם המוצרים ולכן העדפתי לבחור באופציה הניטראלית.
בדיעבר התברר לי שהכנסתי את עצמי לרשימת המתנה מטורפת שנמשכת כבר כמה שבועות (עד היום בעצם, את המייקאפ בעל הכיסוי הגבוה יותר לא קיבלתי עדיין). הזמנתי את המייקאפים מהאתר Victoria’s health ומאחר שאני כבר מכירה את האתר ויודעת שהוא אמין – המתנתי בסבלנות מתוך הידיעה שזה לא בדיוק דחוף לי ואני יכולה לחיות בינתיים בלעדיהם. לא צפיתי שבפרק הזמן הזה, אחד בשם ווין גוס יכריז על המוצר בתור המייקאפ הכי טוב בעולם והטרפת סביבם תצא מכל פרופורציה אפשרית
ממש לפני כמה ימים המוצר נחת אצלי ואני חייבת לומר שכאשר נוחת אצלך מוצר אחרי שחיכית לו קרוב לחודשיים, בין אם עלה שישה פאונד או שישים – את אומרת לעצמך “כדאי מאוד שהוא שווה את זה”, אני צודקת או שאני צודקת? אז בואו נגלה האם היה כדאי לחכות לבקבוקון הזה כל כך הרבה זמן:
אז נתחיל מהפרטים היבשים: יש שני סוגי מייקאפים – הסרום בעל הכיסוי הקליל יותר שמוצג כאן בפניכן וה-Coverage בעל הכיסוי המלא יותר. כל אחד מהמייקאפים מגיעים ב-21 גוונים שונים, כולל התייחסות לגווני קצה מכל צידי הסקאלה, שזו כבר נקודה לזכותם. יש חלוקה לגוונים צהובים (Y), ורודים (R) וניטראליים (N).
המייקאפים מגיעים באריזת פלסטיק של 30 מ”ל עם משאבה ויש להם לוק שבעיניי הוא מרשים אפילו פחות מבקבוקוני הטיפוח, פלסטיקי וצ’יפי מאוד – אבל ידוע כבר שזה חלק מהאג’נדה ומיכולת התמחור הנמוכה של המותג, אז לא נשפוט אותם על כך.
התאמת הגוון
השמועות אמרו שהגוון הבהיר ביותר הוא בהיר באופן לא סביר. זה סקרן אותי, מפני שזה מאורע נדיר מאוד שהגוון הבהיר ביותר של סדרת מייקאפים כלשהי יהיה בהיר מדי עבורי. כשהמייקאפ נחת אצלי לא חשתי שמדובר במראה יוצא דופן ואכן בהשוואה למייקאפים אחרים (ועל כך בהמשך) נוכחתי לגלות שמדובר בגוון הרגיל שלי. אחרי שהנחתי אותו על העור התברר שהוא אכן תואם לי בצורה מדויקת ולכן הייתי אומרת ש-1.0N הוא המקבילה המדויקת ל-NC13. אגב, אני מרגישה שהצבע של הבקבוקים לא משקף את החומר שנמצא בפנים ולכן הם נותנים תחושה שהם בהירים מכפי שהם באמת.
הנחת המייקאפ
את המייקאפ הנחתי בהתחלה כפי שאני מניחה את כל המייקאפים שלי, כלומר בנקודות על הפנים והטמעה של החומר לתוך העור עם ביוטיבלנדר. מיד עם ההנחה הופתעתי מכמה שהוא מיימי, מה שהזכיר לי מייקאפ אהוב מלפני כמה שנים – הויטלומייר אקווה של שאנל. המשמעות לכך גם הייתה שלהניח אותו ישירות על הפנים לא הייתה החלטה נבונה כל כך, מכיוון שהיה קשה לשלוט בחומר המיימי והפנים שלי נראו זוהרות יתר על המידה, ממש שמנוניות וזה הזכיר לי יותר קרם BB.
בפעם הבאה טרחתי כבר לקרוא את מה שכתוב על האריזה: שקשקתי היטב את הבקבוק, טפטפתי כמה טיפות על גב כף היד וטפחתי את הביוטיבלנדר שם ורק אז על העור ממרכז הפנים החוצה כפי שממליצים. מה אתן יודעות? זה באמת גרם לשינוי משמעותי באופן שבו המייקאפ היה נראה על הפנים שלי, גם לכיסוי שלו ואפילו לגימור – אז הם לא צוחקים שם במותג, זו באמת הדרך הכי טובה להניח אותו. החומר מיטשטש בקלות ודרושה כמות קטנה כדי לכסות את כל הפנים, בעוד שכמות גדולה מדי תגרום לו להיראות רע לדעתי.
הכיסוי והגימור
ציפיתי שהכיסוי יהיה מינימלי אבל להפתעתי אני אפילו יכולה להגדיר אותו כקל עד בינוני, בהחלט לא שקוף. אני מרגישה שזה מסוג המייקאפים שאם בונים אותם – יווצר מראה מקומח ויבש מדי, לכן מוטב להסתפק בשכבה אחת וקונסילר. המייקאפ לא מתאסף סביב אזורים יבשים, כמו זה שיש לי במצח או סביב הקמטוטים אך מצד שני הוא גם מתקשה בכיסוי פיגמנטציה ובוודאי שבכיסוי פצעונים. כמו כן, הוא לא מצטבר מסביב לאף או באזור שבין הגבות, הכל נראה חלק ואחיד בכל האזורים בפנים.
בגלל שהוא כל כך מיימי, הציפייה הטבעית שלי הייתה שהוא יתקבע בצורה מאוד “חיה” וידרוש הרבה פידור. הופתעתי מאוד לגלות שהוא מתקבע לכדי גימור מאט סאטני, לא מבריק בכלל וככל שהזמן חולף גם מרגיש לי שהוא נטמע טוב יותר אל העור והמראה נראה פחות מקומח. הוא אינו מתחמצן ולכן אתן יכולות להיות בטוחות שהגוון שבחרתן – הוא הגוון שמתאים לכן.
אני לא יכולה לומר שהוא נראה לגמרי כמו עור כפי שניתן לצפות: הוא בהחלט מורגש בצורה כלשהי על הפנים ובוודאי שאם תציבו מול עצמכן מראה במקום שמשי תוכלו לזהות שיש חומר על העור, אך לטעמי ברמה מאוד סבירה. אם אתן מצפות למייקאפ בלתי נראה על העור – אתן עומדות להתאכזב. מה שמעניין בעיקר במוצר הזה, הוא שמדובר במייקאפ בלתי מורגש על העור ואני משערת שכאן באמת מבחינים שמדובר במייקאפ סרום. עוד דבר מעניין הוא שלאחר שהנחתי אותו בצורה המומלצת, כלל לא הרגשתי שאני זקוקה לפידור ואפילו כששוחחתי בטלפון שאריות ממנו כמעט שלא ירדו למסך כפי שקורה עם מייקאפ אחרים, כך שאני משערת שהוא יכול לתת עבודה בכל הקשור לעמידות.
זה השלב שבו אציין שמדובר ברושם ראשוני וטרם לקחתי אותו לנסיעת מבחן של כמה שעות מחוץ לבית, אבל מבטיחה לעדכן בעמוד הפייסבוק לגבי העמידות, כך שכדאי לעקוב גם שם.
מצרפת לבקשתכן השוואה לשני מייקאפים נוספים שקיימים ברשותי, המאץ’ מסטר של מאק בגוון 1.0 והאינפליבל של לוריאל בגוון פורצלן 10:
הם כל כך דומים שהמצלמה התקשתה ללכוד את ההבדלים הקיימים בכל זאת: האינפליבל מושך לגוון ורדרד יותר והוא מייקאפ המאט האהוב עליי, הגוון של The Ordinary ומאק זהים, הייתי אומרת שאולי המייקאפ של האורדינרי בהיר באופן מינורי לחלוטין מהמייקאפ של מאק.
אז בואו נסכם את היתרונות של המוצר:
✛ סקאלת גוונים ברורה ורחבה
✛ מחיר נגיש
✛ אינו מתחמצן
✛ אינו מדגיש אזורים יבשים וקמטוטים
✛ כיסוי יחסית טבעי
✛ הכיסוי אינו שקוף
חסרונות:
✛ אינו מתאים לכיסוי פגמים בעור
✛ בעיית נגישות קשה
✛ האופן שבו תניחו את המייקאפ יהיה הבדל של שמיים וארץ בגימור ובכיסוי, חשוב לפעול לפי ההוראות שעל גבי האריזה
✛ גימור מאט, לא הגימור לו ציפיתי כשרכשתי את המוצר
אני מרגישה שהמייקאפ יכול להתאים למגוון גווני עור: מעור מעורב כמו שלי, עד עור שמן וגם לעור יבש או בוגר – עם הכנה נכונה של לחות מתחת. הסיבה לכך נובעת מכך שיש לו כל מיני שילובי תכונות שבדרך כלל לא רואים במייקאפ אחד ולכן הוא יכול לספק מענה למגוון סוגי עור. אכלתי הרבה כאפות בניסיון להבין למי המייקאפ הזה יכול להתאים ואיזה צורך הוא יכול למלא, כי אני מרגישה שהוא סוג של היבריד מעניין אבל גם מוזר מאוד: אני מתארת לעצמי שמי שמחפשת כיסוי קליל יותר תעדיף גימור חי ומי שמחפשת כיסוי מלא תעדיף גימור מאט, ככה זה עובד, לא? אז המייקאפ הזה מציע גימור מאט ויומיומי, שזה שילוב לא שגרתי לכל הפחות.
לסיכום, מדובר במייקאפ שיש לו כמה תכונות מעניינות ואם מניחים אותו בצורה הנכונה – הוא נותן תוצאות לא רעות בכלל. אין לו מרקם יוצא דופן או גימור יוצא דופן, הוא לא מייקאפ שהייתי מגדירה כיפיפיה, אבל הוא פרקטי ושימושי, אז בסך הכל היתרונות שלו עולים על החסרונות ואולי אם הייתי טיפוס של מוצרי מאט הייתי מתלהבת יותר. אני בהחלט מתכוונת להשתמש וליהנות ממנו אך האם הייתי ממתינה באופן מודע שבועות כדי לקבל אותו? אין סיכוי. אני כבר לא גרה בבריה”מ ולכן כל הקונספט של רשימות המתנה כדי לקנות מוצרים זה לא משהו שהייתי בוחרת לעשות ביוזמתי. יש היום מייקאפים מצוינים בשוק, גם בדראגסטור, כך שהפעם אני לא רואה משהו מספיק מהפכני או פורץ דרך כדי להצדיק את הטרפת. זה לא המייקאפ הכי טוב שניסיתי בימי חיי או אפילו השנה.
את המייקאפים ניתן להזמין כאן (שימו לב שגם היום יש רשימת המתנה ארוכה). אם אתן בכל זאת מחליטות להזמין, ממליצה לכן להיעזר בטבלת הגוונים של ווין גוס, אני מוצאת שהיא לא רעה בכלל.
לפוסט ההיכרות עם The Ordinary
לפוסט המסקנות הסופיות
Comments
ווין גוס הכתיר אותו בתור המייקאפ הכי טוב בעולם – FASHION TAILS MAG
2/07/2017
[…] שנוצר סביב המייקאפים וברשימות ההמתנה הארוכות. את מייקאפ הסרום סקרתי לאחרונה אך לא הצלחתי להתחבר אליו ואם הסקירה […]
חד קרן סגול
7/06/2017
היי לובה!
הבלוג שלך מדהים ויפיפה והפוסט שכתבת עזר לי מאוד.
אם החלטתי לחטוא ולנסות להזמין את המייקאפ הנחשק, מה תוכלי לספר לי על האתר של Victoria’s health,
איך קיבלת את המשלוח לארץ? עם שליח? נראה שהם מבקשים שיהיה מישהו בבית ויחתום על החבילה? האם הם יצרו איתך קשר לפני?
האם אחכה חצי שנה למייק אפ?
תודה רבה מראש.
Luba Shraga
7/06/2017
תודה רבה על הפידבק 🙂
אני לא יודעת מה מצב ההמתנה כרגע, אבל את יכולה להכין את עצמך לתקופת המתנה של עד חודשיים, שזה בערך מה שאני חוויתי
האתר מעולה, המשלוח נשלח דרך הרויאל מייל לא רשום לסניף הדואר, לא חוויתי איתם בעיות מעולם
ליטל
24/05/2017
היי לובה,
גיליתי לא מזמן את הבלוג שלך ואני מאוד אוהבת את סקירות הטיפוח שלך ומוצאת שהן מעמיקות, אמינות ונבונות. תודה על כל העצות הטובות! בזכותך התחלתי להשתמש בשמן הרוז היפ של דה אורדינרי והוא כ״כ נעים, טוב ומלחך- כל מה שאמרת בקיצור.
אני כבר תקופה מחפשת תחליף לויטהלומייר אקווה של שאנל, המייקאפ האהוב עליי מכל הזמנים, שלצערי השנה כשהתחלתי להתעניין במרכיבים גיליתי שהוא עם אלכוהול ומאז מחפשת לו תחליף ראוי ובריא יותר. ראיתי שאזכרת אותו בקשר למייקאפ סרום של דה אורדינדרי ורציתי לשאול אם פרט למרקם הם גם דומים אחד לשני בתוצאה?
תודה רבה!
ליטל
Luba Shraga
24/05/2017
היי ליטל, תודה רבה על הפידבק המקסים!
לצערי הם לא דומים אפילו קצת ולמעשה, לא נתקלתי במייקאפ שמעניק תוצאות דומות למייקאפ של שאנל לצערי, הוא באמת ייחודי בז’אנר שלו
Coffeeandglam
23/05/2017
היי,
אני מתה על האתר שלך, הוא כייפי מאוד ויש בו הרבה תוכן מעניין ומעמיק. אהבתי בעיקר את הפוסטים על שגרת הטיפוח ועדכונים על מוצרים חדשים.
רציתי לשאול משהו שמפריע לי כבר הרבה זמן כשאני ניגשת לחפש מוצר חדש להוסיף לשגרת הטיפוח שלי –
איך את מצליחה לבחור ממגוון המוצרים בiherb או בכל אתר אחר? עכשיו למשל ניסיתי לחפש פילינג טוב לעור שמן שנוטה לפצעונים, והוצפתי בכמויות מוצרים ממגוון האתרים.
איך את מצליחה לבחור מוצר טוב ממגוון המוצרים שמציפים אותנו מכל כיוונים באתרים? בנוסף, איך את יודעת מתי לבחור במוצר יקר ומתי לבחור במוצר זול?
יש כל מיני חברות כמו Dermalogica וDr Haushka שהן גם מעולות בעיניי, אבל איך את יודעת מתי כדאי לבחור במוצר זול יותר כמו מThe Ordinary ומתי במוצר יקר יותר?
אשמח במיוחד אם תתייחסי גם לכך שזה לוקח שעות לקרוא ביקורות על מוצרים והאם יש לך רעיון איך אפשר לעשות את זה בפחות זמן ולהגיע לאותן תוצאות.
המון המון תודה!
CoffeandGlam
Luba Shraga
23/05/2017
תודה רבה! שאלת שאלה ממש מעניינת!
אז קודם כל – זה באמת תחום עם מגוון אפשרויות אינסופיות. הדרך הכי טובה לצמצם אפשרויות היא באמצעות ידע, כי הבנה ברכיבים מאפשרת לך לפסול פורמולות לא מספיק טובות, לסרב לקנות מוצרים שמכילים רכיבים מסוימים וכו’, אבל זה ללא ספק תהליך – ובואי נודה באמת, לא לכולנו יש את הזמן ואת האנרגיות להשקיע בכך.
זו גם הסיבה שבבלוג שלי אני מנסה להראות מוצרים מומלצים בכל מיני מחירים, כך שאם מישהי מרגישה אבודה – היא יכולה לעבוד עם הרשימה הזו ואני מאמינה שתהיה מרוצה.
אני בדרך כלל אומרת שאפשר וכדאי להשקיע במוצרים שנשארים על העור ויש להם ערך טיפולי, בעוד שמוצרים שנשטפים מהעור אפשר להשקיע פחות, אבל גם כאן יש הרבה יוצאי דופן כי יש גם סרומים ושמני טיפוח זולים שאני יכולה להמליץ עליהם בלב שלם.
גם בקהילות אני מוצאת שהמצב הוא הרבה פעמים מבלבל, ככמות האנשים כך גם כמות הדיעות. לכן, אני מציעה לך לבחור במישהי שעל ההמלצות שלה את סומכת ויש לה נתונים/ דאגות עור דומות לשלך: מישהי בקבוצה שאת פעילה בה, בלוגרית או יוטיוברית, לבדוק על מה היא ממליצה – להריץ בדיקה קצרה כדי לוודא שהמוצר תואם לתקציב ולקריטריונים שלך ולהתקדם משם. זה עוזר לצמצם בצורה מאוד אפקטיבית את המבחר האינסופי של המוצרים הקיימים וזה יאפשר לך לקנות מוצרים טובים מבלי שתצטרכי להשקיע בכך שעות ארוכות.