מכירות את הימים האלה שבהם העור שלכן רוקם נגדכן מזימות ומתחיל להשתולל כמו טינאייג'ר חסר רסן? אז קודם כל, אהיה כאן על תקן המבוגרת האחראית ואמליץ שאם זה אכן המצב – חשוב לברר מה גורם לו להשתולל. האם מדובר בשינוי הורמונלי? שינוי בתזונה? רגישות לאחד ממוצרי הטיפוח שאתן משתמשות בהן? סטרס? יש כל מיני סיבות שיכולות לגרום לעור פתאום להגיב בצורה כזו וחשוב לטפל בבעיה מהשורש.
עכשיו כששמנו את זה בצד, אני רוצה לספר לכן שגם לי יש ימים כאלה. כשאני מזהה תקופה של פורענות, הדבר הראשון שאני עושה כדי לעצור את הפוגרום זה להפסיק עם כל המוצרים שבהם אני משתמשת באותה תקופה ולעבור לשילוב שהוא מבחינתי ההולי גרייל למצבים בהם העור נראה כמו זירת אסון. אני לא מאמינה בפתרונות קסם ואני כמובן יודעת שכל עור מגיב ומתנהג אחרת, אבל אני משוכנעת ביעילות של המוצרים הללו ומאמינה שאם תבחרו לאמץ אותם בימים הקשים, הם יועילו למצב עור הפנים שלכן.
אקדים ואומר שכל המוצרים בפוסט מבוססים על תוכן שכבר פרסמתי בעבר והוא חמישה רכיבים שעוזרים להילחם באקנה ואולי לא הכרתן, אותו תוכלו למצוא ממש כאן, כך שאם אתן עוקבות אחריי – רוב הרכיבים והמוצרים כאן לא אמורים לבוא כהפתעה מוחלטת. החלק היחידי שלא משתנה ברוטינת הטיפוח שלי זו שגרת הניקוי הכפול, שתמיד תכלול באלם או שמן לחלק הראשון ומוצר ניקוי עדין שאינו מקציף ואינו מייבש לחלק השני.
כשהעור נקי, אני ממשיכה הלאה למסיכת פנים, מוצר חדש אצלי באוסף של Kate Somerville שנחתה בשעה טובה בקאלט ביוטי ולראשונה בממלכה. דעתי היא שמוצרי המותג הם פלולס ולכן כל כך משמח אותי שכעת לא צריך לעבור תלאות כדי לאמץ אותם לחיקי, מה שבוודאי משמח את העו"ש שלי משמעותית פחות. מסיכת Eradikate מבוססת על רכיב נוסף שאמור להילחם באקנה והוא ה-Sulphur בריכוז 5.0%.
מדובר ברכיב שלא הזכרתי בעבר בבלוג בהקשר של אקנה, בעיקר כי לא היה לי ניסיון איתו כלל וכלל אם להודות באמת. שמעתי על מסיכה דומה של סאנדיי ריילי שאמורה גם כן להיות מאוד אפקטיבית, אך מאחר שזו מעולם לא נחתה בקאלט ביוטי – נאלצתי להתאפק עד שהגיעה קייט. זו מסיכה מעניינת מאוד: היא מגיעה עם משאבה ממנה מוציאים חומר ג'לי ורוד. כשמעסים אותו על הפנים הוא משנה את צבעו ללבן ואמורים להחזיק אותו על העור במשך עשר דקות בבוקר או בערב בהתאם לצורך. במהלך עשר הדקות הללו מרגישים דקדוק באזורים מסוימים וחלקים מסוימים בה מעלים קצף.
יחד עם זאת, כדאי לשים לב שהמסיכה הזו לא תתאים לדעתי לעור סופר רגיש או יבש, מכיוון שהיא מכילה בתוכה רכיבים בעלי פוטנציאל לייבש את העור או לגרות אותו. אני לא הרגשת אף אחת מהתופעות הללו תוך כדי השימוש בה, למעשה אני יכולה לדווח שהיא עושה את עבודתה נאמנה וממש לא מדובר בעוד מסיכה גימיקית כמו אלו שמציפות את השוק לאחרונה. הריכוז הגבוה של ה-Sulphur מסייע להתמודד עם פצעונים מבלי להותיר את העור, במקרה שלי, מיובש או לא מאוזן.
את המסיכה ניתן להזמין כאן.
כעת אני מגיעה לשלב הסרום, שם אני מערבבת שלושה מוצרים שונים (!) ויוצרת תמהיל משלי שלדעתי אין לו תחרות בכל הנוגע להתמודדות עם עור משתולל. ה-effeclar duo עלול להיות כבד למי שיש לה עור רגיל, אך מושלם למי שסובלת מאקנה. מדובר במוצר השייך למותג הצרפתי לה רוש פוזיי, מה שהופך אותו לנגיש וגם מאוד אפקטיבי. האפקלאר דואו מבוסס על רכיבים שמסייעים לעור בהחלמה כמו ניאצינאמיד וחומצה סליצילית – כך שמדובר בסרום שלא משחק משחקים אלא מספק בדיוק את הרכיבים הדרושים לעור המרגיש אומלל. את הסרום ניתן להזמין כאן.
יחד איתו אני משלבת מוצר בעל טקסטורה מאוד דומה, מה שמקל על מלאכת השילובים והוא ה- Revocery cream של המותג הקוריאני Troiareuke. המוצר מבוסס על ריכוז גבוה מאוד של ה-Centella, רכיב אנטי בקטריאלי המסייע בחידוש תאי העור. יש כל מיני מוצרים המבוססים על Centella שאפשר למצוא כיום בשוק במחירים נמוכים יותר, אך זה הריכוז המשמעותי במוצר של Troiareuke שהופך את המוצר לאפקטיבי במיוחד. ניתן להזמין אותו כאן.
אחרי שאני משלבת טיפה משני הסרומים, אני גם מטפטפת לתוך התערובת טיפה אחת של ה-Black Cumin serum מבין ODACITE. מדובר במוצר שניסיתי בעבר, סיימתי ואף קיטרתי על כך שהוא יקר בצורה יוצאת דופן יחסית לגודל המזערי שלו. מילא המחיר, זה בעיקר הגודל (5 מ"ל) שהופך אותו לטרחה בלתי סבירה להזמין כל פעם מחדש. המוצר הזה גרם לי להתאהב ברכיב ה-Black Cumin לטיפול בפצעונים ולחפש עבורו אלטרנטיבות ואם קראתן את הפוסט הזה, אתן בוודאי יודעות שמצאתי. אני ממשיכה להשתמש במוצר המצוין מאייהרב בשגרה כשצץ לי פצעון פה או שם, אבל אני מוצאת שכאשר העור שלי מכריז עליי מלחמה – המוצר של ODACITE אפקטיבי הרבה יותר וניתן להזמין אותו כאן.
אני סוגרת את הבאסטה באותו יום עם קרם ה- Cicaplast balm b5 גם כן של לה רוש פוזה, גם הוא הוזכר בפוסט הרכיבים שמסייעים להתמודד עם אקנה. מדובר בקרם עבה מאוד אך כזה שנספג במהרה וניתן לפזר בצורה אחידה על כל הפנים. הוא מסייע להרגיע את העור כמו שום דבר אחר שנתקלתי בו ולכן בימים בהם העור משתגע, אני זונחת בצד את כל הטונרים, התמציות והשמנים בעולם – ומשתמשת אך ורק בו. את המוצר ניתן להזמין כאן.
כשהעור במצב רגיש, אני מאוד משתדלת שלא להעמיס עליו, להימנע מהתנסות במוצרים חדשים ובאופן כללי לתחזק שגרה יחסית פשוטה המורכבת מחמישה שלבים (שניים מהם הם שלבי ניקוי כאמור) המבוססות על מוצרים שמוכרים לי ונותנים עבודה.
ניסיתן בהמלצתי את אחד המוצרים שהזכרתי בפוסט? מוזמנות לכתוב לי בתגובות!
לפוסט הזה יש 2 תגובות
היי. אני ממשיכה לעקוב אחריך וממש השפעת על כל שיגרת הטיפוח שלי.
שאלה – אני משתמשת בסבון ובתמיסה של לה רוש פוזיי מסדרת effaclar (יש לי נטיה לאקנה). האם זה נקרא ניקוי כפול? או שחסר שלב באמצע ?
וגם
בימיים בהם אני משתמשת במסכה, בהמלצתך- של אנדלו (שהיא מעולה! ואני ממש מרגישה את ההשפעה שלה),
האם הסדר הוא – ניקוי הסבון- מסכה -שטיפה – ואז תמיסה – סרום…
או
קודם סבון וחמישה ורק אז מסכה – מים – וסרום…?
ושאלה אחרונה …
קניתי את הטיפות מאיירהב של הכמון השחור. אני משתמשת בהם הרבה זמן. מרגישה שזה עוזר בכלל.יש פחות אקנה.
האם זה מתאים שאני מערבבת אותם ערב ערב ? לרוב עם סרום של אסתי לאודר… (גם בהמלצתך) ?
תודה !
היי רות, לא מכירה באיזו תמיסה מדובר, ממליצה לך לקרוא את הפוסט שכתבתי על הניקוי הכפול כדי להבין האם את מבצעת את זה או לא.
לגבי המסיכה – הסדר הראשון הוא הסדר הנכון.
לגבי הכמון השחור – אין בעיה עם זה, בטח אם את מרגישה שזה עוזר לך.