אין הרבה בחורות שאני יכולה לומר שטסתי איתן לחו"ל אבל שירן כדר מילר (AKA שירנקה) היא אחת מהן: לפני קצת יותר משנה טסנו לברצלונה כדי לייצג את המותג שעבדנו איתו דאז – מילוקה. הכרתי אותה עוד הרבה לפני וחיבבתי אותה עוד מאז, אבל אין ספק שהכרתי הפעם מקרוב בחורה נינוחה, כיפית וכזו שמדברת בגובה העיניים, או בקיצור קול גירל אמיתית.
שירן היא מודל מעניין מאוד בכל הנוגע להצלחה עסקית בתחום הלייף סטייל. כאן בארץ וגם בחו"ל, זה החלום לרקום שת"פ עם מותג ולהוציא לאור קולקציה משותפת. אבל שירן? היא כבר חתומה על שורה של שיתופי פעולה מוצלחים מריהוט עם קסטיאל, עד תכשיטים עם אפרת קסוטו וקולקציית כלי בית עם נעמן. כך למעשה הכרתי את שירן וירטואלית, כחובבת קיטש והום דקור יפה – התאהבתי בכסאות הארנבות שעיצבה בזמנו עם קסטיאל ויש לי עד היום אוסף מכובד של צלחות וכוסות עם הסלוגנים בעיצובה.
הצלחה עסקית זה תחום שאני עוסקת בו לא מעט במדור הזה ואחת הסיבות שבגללן אני כל כך אוהבת אותו (ואולי גם אתן) היא כי דרך השיחה, הנשים שאני מראיינת מסתכלות בפרספקטיבה קצת שונה על ההצלחה שלהן ולפעמים גם בוחנות אותה בצורה כזו לראשונה. לכן אחד הדברים שעניינו אותי, גם ברמה האישית, היא איך שיתופי פעולה כאלה יוצאים לפועל: "עד עכשיו הפניות האלו הגיעו אליי ולשמחתי זה תמיד היה מצד מותגים שבאמת ובתמים אהבתי, לאחרונה אני מנסה להיות גם בצד שיוזם אותם. תהליך העבודה המשותף מתחיל בהסכם שבו מחליטים על צורת התשלום, בין אם זה תשלום קבוע, אחוזים מהמכירות או מודל משולב. ההסכם כולל גם את ההירתמות שלי לקידום הקולקציה המשותפת עד לרמת כמות הפוסטים שאצטרך להעלות כדי לקדם אותה, כך שהכל נובע מאסטרטגיה ולא מדובר בהחלטה ספונטנית."
"הקו האמנותי של המוצרים נוצר בתהליך עבודה משותף שלי עם מעצב/ת של המותג, כאשר אני משתפת בצורה הכי ספציפית שאני יכולה בויז'ן שלי. עד לפני כמה שנים לא ידעתי תוכנות עיצוב אבל לאחרונה אני נעזרת גם בהן. כשהאב-טיפוס מוכן מעבירים אותו סדרה של בדיקות בהתאם לתקנים הנדרשים לפי סוג המוצר וזה בדרך כלל תהליך ארוך מאוד מהרגע שנוצרת הפנייה הראשונית עד שהמוצר מוכן על המדפים".
מעניין כיצד שירנקה, למרות הרזומה המכובד מאחוריה, מתנהלת עד היום רק עם חברת יחסי ציבור שמסייעת לה בפרויקטים ספציפיים אך ללא סוכן וללא מנהל אישי. היא מייצגת את עצמה, מנהלת את הפניות של עצמה וגם את המשא ומתן מאחורי הקלעים. בתהליך הזה לדבריה בן זוגה עומר מילר מאוד עוזר לה על סמך הניסיון העסקי שלו מתחום המסעדנות.
אז מי היא בדיוק שירן כידר מילר ובמה בדיוק היא עוסקת? אני חושבת שאחד הדברים שמאפיינים יותר מכל את רוח התקופה זה שקשה להגדיר בנוסחה מדוקדקת וצרה במה אנחנו עוסקות – כי אנחנו עושות היום גם וגם וגם. כדי בכל זאת להעניק איזשהו רקע, בואו ננסה להבין איך הכל התחיל: כבר בגיל 17 שירן עזבה את הבית לתל אביב. היא מתארת את המשפחה שלה כמשפחה ישראלית רגילה עם שני הורים ואחיות שבחרו ללכת בדרכים שונות לחלוטין ממנה. במשך הרבה זמן המשפחה לא בדיוק ידעה איך להגיב לבחורה המקועקעת ובעלת הנפש החופשיה שהתפתחה למול עיניהם וניסו כל מיני טקטיקות כדי להחזירה לתלם עד שלמדו לבסוף לקבל אותה כפי שהיא.
בתל אביב מצאה עבודה בחנות משקפיים ומשם התגלגלה לעבודות סטיילינג שהיו מזוהות איתה בתחילת הקריירה שלה. שירן מספרת שגם החוש האופנתי שלה עבר שינויים רבים, מסגנון הרבה יותר מצועצע ונסיוני לסגנון הנקי שלה היום – שיכול לנוע בין גזרות אוברסייז לבין פריטים קטנטנים ומעוררי סנסציה באינסטגרם, אך תמיד שומרים על אותו קו נקי שמזוהה עמה היום. היא מספרת שמאז שהתקעקעה באופן מאסיבי היא גם מרגישה פחות בנוח ללבוש פטרנים או צבעים זועקים שעלולים להתנגש עם עשרות הקעקועים שמקשטים אותה.
את השינוי הסגנוני שעברה בשנים האחרונות אפשר להרגיש גם בדירה עצמה: לא ביקרתי בדירה הקודמת שלה ושל עומר אבל זכור לי שהיא הייתה צבעונית ועמוסה בפריטים, בעוד הדירה הנוכחית גובלת במינימליזם. שימוש מאסיבי בשיש, בעץ ובטקסטורות טבעיות יחד עם גוונים ניטראליים מאפיינים את דירתם של הזוג ליד הים בתל אביב וכנראה שזה גם מתמזג עם הסגנון הכללי של שירן בצורה מושלמת.
את השינוי בסטייל האישי זוקפת שירן לטובת המעבר לגיל 30 שהביא עמו גם שינויים בגוף שלה, אותם היא הייתה צריכה להכיר ולחגוג מחדש. כנראה שהשינוי הזה גם הביא עמו תחושה חדשה של רוגע כי גם בתחום עיצוב הבית, שירן כבר לא חשה צורך בכל הפיצ'פקעס הרבים שקישטו את דירתם הקודמת והיום מסתפקת בכמה מדפים פתוחים שמציגים פסלונים של מלאכים לגביהם היא אובססיבית.
שיתופי הפעולה השאירו בה טעם לעוד וגרמו לה להשיק ממש לפני כמה חודשים חנות אופנה ולייף סטייל עם פריטים שהיא מייבאת מאיטליה. אחת לשלושה חודשים היא טסה לשם כדי לבחור בפריטים שמדברים בסטייל שלה ולדבריה היא בוחרת בפריטים שאותם היא רוצה ללבוש בשמחה וגם מתאימים לסילואטה המקומרת שלה. בימים אלו היא עובדת להרחיב את ליין המידות גם לפטיט וגם למידות גדולות יותר במטרה להנגיש את המותג לכולן ואני מחכה לראות לאן פיתוח המותג שלה יוביל אותה בבחירותיה באתר. חוץ משופינג אונליין אפשר גם לפקוד את חנות הפופ-אפ של שירנקה בדיזינגוף 101 תל אביב והיא עובדת גם על מקום קבוע שאותו אפשר יהיה לבקר כדי לפגוש את הפריטים שלה IRL.
לכל הפריטים שירן מוסיפה את הטאץ' של "שירנקה", באמצעות שינויים קטנים שהיא מעבירה בכל בגד כדי להשאיר בהם את טביעת האצבע שלה. שוב אנחנו צוללת לנושא השיווק שמעניין אותי במיוחד, כי את האתר שלה מקדמת כרגע שירן באופן עצמאי רק בקרב קהילת העוקבות שלה. כחלק מהאסטרטגיה שלה ומהאמונה שלה בקהילה שיצרה, היא הרימה את האתר כסוג של השקה לחברות בלבד ואכן, הסטורי שלה עמוס כל יום בשיתופים מחדש של עוקבות שמשתפות בחבילה הורודה שנחתה בביתן מהזמנה באתר.
מעניין לראות איך מערכת היחסים הוירטואלית הזו של שירן עם העוקבות שלה עוברת את השינוי גם לעולם הפיזי ואיך היום אפשר ממש לבסס שיטת שיווק על פני צורת עבודה כזו. בפוסט הזה אני אמנם מדברת הרבה במונחים של אסטרטגיה כדי לזקק את צורת הפעולה של שירן לכדי נוסחה מדויקת, אבל בסופו של דבר אני מקבלת רושם שהיא פועלת הרבה לפי תחושות הבטן. אני באמת מאמינה שאחד הדברים שמאפיינים גם כן נשים של העולם החדש, זה שהן לא פועלות לפי דפוס התנהגות קונרקטי אלא לפי מה שמרגיש להן נכון.
השעות הפנויות של שירן ועומר לא פעם מתגלות כמנוגדות לגמרי: שירן היא זו שפורשת לישון מוקדם ואילו עומר הוא עדיין איש חיי לילה מתוקף עבודתו. לכן חוץ מטיסות תכופות לאיטליה, השניים מקפידים לטוס גם הרבה ביחד – עם טיסה לפריז שעומדת על הפרק. למרות זאת שירן מספרת שלארוז מזוודות זה הסיוט הכי גדול שלה וזאת על אף העובדה שיש לה את אחת המזוודות הכי מיוחדות שאי פעם ראיתי (ניתן להזמין אותה כאן).
באשר לטעות שעשתה בקריירה שלה, שירן אומרת שהיא מתחרטת בדיעבד על התקופה שבה הייתה מסכימה לברטרים עבור פרסום באינסטגרם ללא תשלום, עוד לפני שהבינה את הערך האמיתי שלה כמותג. היא אמנם מכירה עד היום במשמעות של לפרגן לקולגות ומותגים קטנים שאוהבת מיוזמתה, אבל ברוב המקרים הבקשות האלה מגיעות דווקא מגופים גדולים עם גב כלכלי מאוד ברור.
בהשוואה לשיתופי פעולה, שירן מספרת שלתחזק אתר משלך עם סחורה משלך זה בהחלט אתגר בפני עצמו – בטח בשוק האופנה המקומי שלנו, אבל יש בזה גם משהו שמרגיש הרבה יותר מספק ואישי. אני משערת שזה נובע במידה לא מועטה מכך שהיא גם הפרזנטורית של המותג שלה, גם הסוכנת של עצמה וגם אשת השיווק של עצמה – כשאת One woman show אין לי ספק שהכל מרגיש הרבה יותר אישי.
גם הפרסונה שבנתה לעצמה, "שירנקה" מעניינת מאוד בפני עצמה. שירן מספרת שהיא ושירנקה הן לא בדיוק אותה ישות, אם כי הן דומות מאוד. אין ספק ששירן היא השקטה והניחוחה יותר ואילו שירנקה היא הבאד אס הבועטת עם הסגנון החצוף.
הסטייל של שירנקה מורכב היום מטבע הדברים גם מפריטים מתוך החנות שלה, כמו למשל הג'ינס שזכה לשפע מחמאות ותגובות בסטורי שלי, לצד תמהיל פריטי מעצבים שהיא מלקטת בחו"ל כמו מגפיים של לואי ויטון, מותג היוקרה החביב עליה ומציאות יד שניה שהיא מוצאת בעיקר בטיוליה בארה"ב, כמו למשל קלאץ' היסטרי של YSL שלאחר קנייתו אימתה את המקוריות שלו וגילתה שהוא אכן אוריגינל.
תודה לשירן על האירוח, מוזמנות לעקוב אחר האתר שלה ממש כאן והאינסטגרם שלה ממש כאן.
לפוסט הזה יש 2 תגובות
אחד הפוסטים היפים!! אני עוקבת אחריה שנים ומאוד אוהבת לראות איך היא התפתחה וכמה שהיא מצליחה בזכות עצמה! מעוררת השראה❤️ והבית היסטרי!!
תפורה למדור שלך!