חמש שנים חלפו מאז שהעליתי את סקירת מוצרי דה אורדינרי, סקירה שעד היום נכנסות אליה קוראות כדי להתעניין ולקנות. למעשה, אני חייבת לסקירה הזו חלק לא מבוטל מהקריירה שלי וגם לעניין האישי שלי בטיפוח: ההיכרות עם מותג שמפרק את המוצרים שלו לפי רכיבים, לימד אותי כל כך הרבה גם העור שלי, לגבי רכיבים באופן כללי ובוודאי גם איך לגשת אליהם בסקירה מאוזנת ומועילה.
הפוסט היום מוגש לכן בשיתוף פעולה עם הסופר פארם, וגם הפעם אציג לכן רשימה של מוצרים שעבדו עבורי יותר ופחות עם בקשה אחת: אל תקנו הכל. אחרי שאציג לכן את כל האינפורמציה כאן בפוסט, נסו לזהות את הצורך שלכן ולהתאים לפיו את המוצרים, הכירו אותם לרוטינת הטיפוח שלכן בזהירות ובצורה מתונה, מבלי לערבב רכיבים פעילים יחד במידה והעור רגיש.
גם העור שלי, שאותו אני מגדירה בצחוק כסוג של נייר שיוף כרגע אחרי שעברתי קילופים, טיפולי מזותרפיה ורכיבים פעילים בריכוזים גבוהים – בהחלט הרגיש היטב את השפעת חלק מהמוצרים עליו, כך שהם חזקים וחשוב להפעיל שיקול דעת עם השימוש בהם. עם הדיסקליימר הזה מאחורינו, בואו נצא לדרך לתוך הסקירה עצמה.
מי אתם?
מותג דה אינקי ליסט הוקם בשנת 2018, לא הרבה אחרי טרפת דה אורדינרי ובעקבות ההבנה שאנשים רוצים יותר שקיפות במוצרי הטיפוח שלהם. לא עוד הבטחות וססמאות לגבי מוצרים משנים חיים – בדומה לכל מיני תהליכים שקרו וקורים במקביל בתעשיית המזון והאופנה, גם בטיפוח אנשים ביקשו לדעת מה הם מניחים על הפנים.
המותג הוקם על ידי קולט לקסטון ומארק קורי מתוך האמונה שככל שנכיר את הטיפוח שלנו טוב יותר, כך נוכל לבצע החלטות מושכלות יותר ומדובר בתהליך חשיבה חיובי ומתקדם – וכל זאת במחריים נוחים. זה אומר שגם כאן תמצאו אך ורק אריזות אחידות וניטראליות, ללא שמות מתוחכמים למוצרים: כל מוצר מקבל את שמו מהרכיב המרכזי שפעיל בו. שימוש במוצרי דה אינקי ליסט מחייב אתכן להבין מה מהות הרכיב שאתן מניחות על הפנים, ולכן מי שבוחרת לעשות שימוש במוצרים הללו בהכרח אמורה להבין יותר בטיפוח מהמשתמשת הממוצעת – כפי שקרה לי בחיפושיי אחר שגרת טיפוח שעובדת לפני כמה שנים.
בעוד שדה אורדינרי יצרו בלבול עצום עם מוצרים איזוטריים ביותר שלא היה ברור איך לשלב יחד בשגרה אחת, על גבי אריזות המוצרים של דה אינקי ליסט כתוב במדויק איך להשתמש בהם, והאם יש סדר לחשיבות ההנחה שלהם ביחס למוצרים אחרים. בנוסף, באתר של סופר פארם תוכלו למצוא חלוקה של מוצרים לפי צרכי העור + שאלון שאפשר למלא כדי לבצע התאמה טובה יותר של המוצרים. באתר של דה אינקי ליסט עצמם, יש מתחם שנקרא AskInkey# ושם ניתן להתייעץ עם נציגי השירות של המותג. ממליצה לכן מאוד להשתמש בכל הכלים שהזכרתי אם נותרו לכן שאלות באשר לשימוש במוצרים בתום הסקירה.
Salicylic Acid Cleanser
נתחיל עם אחת ההצלחות הגדולות בעיניי מהליין: תכשיר הניקוי על בסיס חומצה סליצילית. חומצה סליצילית היא אחד הרכיבים האהובים עליי לטיפול בעור אקנתי, היות והיא מסייעת לאזן את הפרשת השמן מהנקבוביות, מחלישה את הבקטריה של האקנה, מסייעת בהרגעת עור דלקתי ועושה פילינג כימיקלי לתאי עור מתים. במוצר הניקוי הזה יש נוכחות של חומצה סליצילית בריכוז 2% שהוא ריכוז אפקטיבי ביותר, בשילוב עם אבץ המסייע גם הוא באיזון הפרשת השמן ואחידות העור. הפורמולה קרמית, מורגשת על העור אך לא מייבשת. מדובר אחד ממוצרי הניקוי הטובים שיצאתי לי להיתקל בהם, בטח ובטח במחיר כזה. ממליצה מאוד למי שיש לה אקנה וסוג עור שומני, לא לנשים בהריון. ניתן להזמין כאן.
Oil And Water Double Cleanser
מבחינת שלבי שימוש הייתי קודם כל צריכה להתחיל במוצר הזה כי ניקוי הפנים מגיע רק אחריו, אבל רציתי לפתוח את הסקירה באופן חיובי, בעוד שאת המוצר הזה פחות אהבתי ואסביר כמובן גם מדוע.
אתחיל מזה שזה לא סטנדרטי להיתקל במוצר לניקוי כפול שמיועד לחלק הראשון של ניקוי הפנים – של הסרת האיפור ומקדם ההגנה, ועל כך מגיע לאינקי ליסט נקודות זכות. אצל מותגים נגישים אפשר בדרך כלל למצוא תכשיטי ניקוי קלאסיים יותר או לכל היותר מים מיסלריים (שבהם אני לא משתמשת) אך לא שמן או באלם לניקוי הפנים. את המוצר של דה אינקי ליסט צריך לנער היטב לפני השימוש, להניח על הפנים ולהסיר עם מטלית או מגבת. במובן הזה הוא עושה את עבודתו נאמנה: הוא מסיר איפור בצורה אפקטיבית ומהירה כמו שמן ניקוי טוב, יחד עם זאת, אני לא אוהבת אותו ולא מתכוונת להמשיך להשתמש בו, מכיוון שהוא כל כך שמנוני וכל כך כתום – עד שהוא ממש מכתים כל דבר שהוא בא איתו במגע (הכיור, המטלית וכו') ולי אישית זה פחות מתאים. ניתן להזמין אותו כאן.
Vitamin C
בעיניי מדובר בעוד אחד מהמוצרים המנצחים של דה אינקי ליסט, המכיל חומצה אסקורבית בריכוז 30% יחד עם סיליקון שמסייע להפוך את הפורמולה לנגישה ופרקטית יותר לשימוש כי החומצה האסקורבית לבדה יותר מדי לא יציבה מכדי להשתמש בה. התוצאה היא בכל זאת בסרום משחתי מאוד ועבה מאוד, אני אישית מסתדרת איתו וזה ממש לא מפריע לי, אבל אני צופה שהוא עשוי להיות כבד מדי לחלק מהמשתמשות אז קחו זאת בחשבון.
למה אני אוהבת אותו? ויטמין C הוא נוגד חמצון שאמור להגן על העור מפני נזקי הסביבה, לחזק את ההשפעה של מקדם ההגנה שמניחים מעליו בבוקר, להעניק גלואו ומראה אחיד יותר- ואפילו לשפר את מראה הפגמים בעור. חומצה אסקורבית היא הנגזרת של הויטמין C שנחשבת להכי מוכחת, אפקטיבית וזו שנחקרה הכי הרבה ואילו כאן היא מופיעה בריכוז יעיל במיוחד.
את הסרום יש להניח על כל הפנים בבוקר, אם הוא מעקצץ או חזק מדי (לי זה לא הפריע) אפשר לשלב אותו עם סרום חומצה היאלורונית. בנוסף, אפשר להניח נקודתית כמוצר טיפולי לכתמים כהים ועקשניים במיוחד. את הסרום ניתן להזמין כאן.
Caffeine Eye Cream
היות ואני לא חסידה גדולה של קרמי עיניים לא תשמעו אותי מהללת את המוצר, אבל האם אני חושבת שהוא ראוי בקטגוריה? בהחלט. הוא לא מכביד, מלחח את האזור מתחת לעיניים, אפשר להניח מעליו איפור. מומלץ לשמור במקרר חצי שעה לפני השימוש כדי ליהנות מאפקט מוגבר של רעננות. המוצר מכיל את רכיב ה- Matrixyl 3000 שהוא פפטיד נפוץ במוצרי אנטי אייג'ינג כי מטרתו היא למצק ולהרים. באשר לנוכחות הקפאין במוצרי טיפוח גישתי היא כזו: הוא נוגד חמצון כך שלהזיק הוא לא יכול, האם הוא באמת יכול לסייע עם נפיחות? אני סקפטית. יחד עם זאת, יש לא מעט משתמשים של דה אינקי ליסט שנשבעים בתוצאות של קרם העיניים הזה, אז קטונתי. מבחינתי קרם עיניים טוב הוא כזה שמלחח את העור מבלי להכביד עליו ותו לא, לעזרה מהותית עם נפיחות או עיגולים מתחת לעיניים אני לא מצפה ממוצר כזה או אחר ומאמינה שהרוב זה גנטי ותוצאה של שינה טובה. ניתן להזמין כאן.
Beta Hydroxy Acid
נמשיך עם עוד מוצר חזק וטוב מאוד מהליין: סרום חומצה סליצילית. המוצר מכיל 2% של חומצה סליצילית שהוא נחשב לריכוז אפקטיבי מאוד + 1% חומצה היאלורונית במטרה לאזן ולהזין את העור. החומצה הסליצלית מסייעת לעור אקנתי בכך שהיא חודרת לתוך תעלות השמן ומנקה אותן בצורה יסודית (ולכן היא לא מומלצת לשימוש בהריון) תוך שהיא עושה פילינג כימיקלי לעור ומסירה תאים מתים. אני משתמשת בסרום כטיפול נקודתי לפצעונים ואכן שמה לב שהם נעלמים הרבה יותר מהר איתו מאשר בלעדיו. אין מניעה לעשות בו שימוש גם בכל הפנים, ממליצה לעשות שימוש הדרגתי בייחוד אם יש לכן עור רגיש וכמובן להשתמש במקדם הגנה באופן קבוע. אם יש לכן אקנה, השילוב של הסרום עם ניקוי הפנים על בסיס חומצה סליצילית הוא פנטסטי בעיניי. ניתן להזמין כאן.
Retinol
נמשיך עם עוד בשורה מתוך הליים: סרום רטינול. לא כולם יודעים לעשות רטינול טוב וזה גם כולל מותגים יוקרתיים, אז עצם העובדה שדה אינקי ליסט הצליחו – היא מאוד מרשימה בעיניי. הרטינול הוא בריכוז 1% שנחשב לאפקטיבי מאוד, מדובר ברכיב האנטי אייג'ינג המוכח והנחקר ביותר בעולם, הרכיב שקלינית הוכח שמסייע להאט את קצב הזדקנות העור (המוצר לא מתאים לנשים בהריון). כל מוצר מדף לא מתקרב לתועלות של רטינול במרשם, אך להבדיל מרטינול במרשם – המרקם שלו נוח, הוא לא יצר לי שום גירוי והוא קל לשימוש עבורי. בנוסף, אני מוצאת שהפורמולה של המוצר חכמה ביותר: ריכוז של 1% רטינול + 0.5% רטינואיד + 0.5% שמן סקוולן במטרה לאזן ולהרגיע את העור. אחד המוצרים הטובים בעיניי מהליין כולו. ניתן להזמין כאן.
Collagen Booster
מדובר בסרום שמכיל את הפיפטיד Matrixyl 3000 שמסייע למצק את העור, לצד פפטיד נוסף בשם Syn®-tacks, המסייע להגביר את האלסטיות של העור והוא תוצר של שילוב בין שני פפטידים סינתטיים יחדיו. אם לפני כמה שנים Matrixyl היה רכיב מאוד טרנדי למבינות עניין בלבד שאמור לסייע למיצוק העור, היום ה- Syn Tacks מאיים להחליף אותו ולכן לא מפתיע שבקולגן בוסטר שילבו את שניהם יחד.
אני מרגישה שאני לא ממש קהל היעד של הסרום הזה, הייתי ממליצה להתחיל איתו בגיל 40-45. גם אז, אני מוצאת שרטינול הרבה יותר מוכח מחקרית כיעיל ממנו, ולכן גישתי היא כרגיל: זה לא מזיק, אפשר לנסות, לומר שאני מאמינה באופן חד משמעי שהוא עובד? לא בטוח. את הסרום ניתן להזמין כאן.
Niacinamide
ניאצינאמיד הוא אחד הרכיבים האהובים עליי בטיפוח מאז שהתחלתי להתעניין בתחום ועד היום. הרכיב משפר את טקסטורת העור וגוון לא אחיד באמצעות חידוש תאי העור, כמו כן, הוא גורם לו להיראות קורן יותר בכך שהוא מגדיל את כמות הסרמידים וחומצות השומן בעור. 10% הוא ריכוז יפה מאוד, ואילו השילוב עם 1% של חומצה היאלורונית מסייע להזין את העור. אם יש לכן אקנה/ פיגמנטציה ואתן מעוניינות להשיג תוצאות נראות לעין, לא תטעו אם תבחרו בסרום כזה. הטענה היחידה שלי לגביו היא שהייתי שמחה אילו היו משלבים איתו רכיב נוסף שנותן עבודה, כמו למשל אבץ, כך שלא יהיה צורך לצרוך כל רכיב פעיל בנפרד – אבל כאמור, זוהי מהות המותג. את הסרום ניתן להזמין כאן.
Hyaluronic Acid
חומצה היאלורונית היא רכיב נהדר המסייע לשמור על נפח העור ולחותו, היות והיא יכולה להחזיק פי 1000 ממשקלה במים. חומצה היאלורונית מתאימה לכל סוגי העור ובמיוחד למי שסובלת מעור מיובש. חוץ מ-2% חומצה היאלורונית במבנה מולקולרי שונה המבטיח חדירת מולקולות קטנות יותר לשכבות העור השונות, יש בפורמולה גם נוכחות של Matrixyl החביב מאוד על המותג מסתבר. במותג טוענים אגב, שסרום חומצה היאלורונית נמכר כל 30 שניות מסביב לעולם, מה שאומר שאני ככל הנראה האדם היחידי שלא רואה פואנטה בשימוש נפרד בחומצה היאלורונית שלא במסגרת סרום עם רכיבים פעילים אחרים/ קרם לחות (ודעתי לא השתנתה בנושא בכל השנים האחרונות). את הסרום ניתן להזמין כאן.
Hepta- Peptide
אני מודה שמעולם לא שמעתי על ה- Hepta Peptide עד להיכרות עם המוצר הזה. מדובר ברצף פפטידים שפותחו על ידי חברת Grant Industries, Inc ונעשה בו שימוש ברישיון על ידי האינקי ליסט. ההפטא פפטיד אמור לסייע למצק את העור ולהעניק לו מראה אחיד יותר, אך היות ולא נתקלתי במחקרים אודות ההפטא פפטיד, אין לי הרבה אינפורמציה לספר מעבר לזה ולכן אסתפק בניסיון האישי שלי. אני משתמשת בסרום כפריימר שמעניק לעור מראה מאט. הייתי סקפטית בתחילת השימוש, אבל ממש רגעים אחרי שמניחים אותו על כל העור, מרגישים שהעור הופך למאט לחלוטין ואני מוכרחה להודות שזה די מגניב. לא הייתי משלבת אותו עם מייקאפים שמדגישים יובש כי זה ידגיש אותו אפילו יותר, אבל אם אתן רוצות לנסות להילחם בלחות של אוגוסט/ ספטמבר, בהחלט הייתי נותנת לפריימר צ'אנס. מוצר שמספק ביצועים מיידיים שנראים לעין, האם יש לו גם תועלות טיפוח בנוסף? קטונתי. ניתן להזמין כאן.
Polyglutamic Acid
חומצה פוליגלוטמית מסייעת למשוך לחות מהסביבה אל סביבת העור ולנעול אותה בפנים, בדומה לחומצה היאלורונית או גליצרין. מדובר בחומצה שיכולה להחזיק פי ארבע יותר לחות מחומצה היאלורונית ולכולנו כבר יודעות שעור שמוזן היטב הוא עור שבאופן מיידי נראה טוב וצעיר יותר.
חומצה פוליגלוטמית היא חומצת אמינו עם משקל סגולי גבוה, המופקת מפולי סויה. המולקולות הגדולות של החומצה מונעות מהעור לאבד מים כי היא יוצרת מעין מעטפת חוסמת מעל השכבה העליונה של העור. חומצה פוליגלוטמית נחשבת לרכיב למביני עניין, למרות שדווקא החומצה היאלורונית היא זו שמקבלת את מיטב ההייפ. זו סיבה נוספת שבגללה אני מוצאת שסרום חומצה היאלורונית וא מוצר לא נחוץ, כי במקומו אני מעדיפה את הסרום הזה. בנוסף לשימוש בוקר וערב, אפשר גם לערבב ממנו עם המייקאפ כדי ליצור בסיס קורן יותר עם בוסט של לחות (בדיוק להיפך מהסרום הקודם). ניתן להזמין כאן.
לסיכום, כמו בכל מותג, יש בדה אינקי ליסט מוצרים חזקים יותר וחזקים פחות, המספקים מענה לבעיות עור וסוגי עור שונים ולכן אין כאן רוטינה אחת שאפשר להמליץ לכולן. המוצרים שממשיכים איתי הלאה ועם סוג העור שלי הם סרום ה-BHA, ניקוי הפנים על בסיס חומצה סליצילית, ויטמין C והרטינול (ואולי גם הניאצינמיד). כמו שקראתן בסקירה, יש עוד מוצרים בליין שהם טובים בעיניי חוץ מאלו שציינתי כרגע, אבל לשימוש אישי אני לא מעוניינת להעמיס ומעדיפה להתרכז במה שעובד עבורי הכי טוב ויש לי מקום עבורו בשגרה שלי.
את מוצרי דה אינקי ליסט אפשר להזמין באתר של הסופר פארם, במחירים נגישים לכל כיס. הקליקו כאן.
יש מוצרים שניסיתן ואהבתן? כתבו לי בתגובות!