חוץ מהחלוקה המוכרת לסוגי עור כמו עור מעורב, שמן ויבש, ישנה חלוקה נוספת שלא תמיד אנו נוטים להתייחס אליה והיא עור רגיש אל מול עור רגיל שלא נוטה לרגישויות מיוחדות. בפוסט הבא ננסה להבין אחת ולתמיד האם סוג העור שלך רגיש ואם כן – כיצד עלייך לטפל בו וחשוב מכך, מה לא כדאי לך לעשות ובאילו מוצרים בהחלט לא כדאי לך להתנסות.
סימנים שיש לך עור רגיש
– את חוששת מהתנסות עם מוצרים חדשים: מכיוון שאת יודעת שהרבה מהם גורמים לך להתפרצות פצעונים, לאדמומיות, גירודים ואפילו תחושה של צריבה של ממש. כמו כן, מוצרים בעלי רכיבים מאוד אגרסיביים ומוצרים בעלי רכיבי בישום נוטים לגרום לך לתופעות שציינתי. הכוונה אגב היא לא לרגישות ספציפית לרכיבים מסוימים כמו נניח אלרגיה לחומצה סליצילית. אם ידועה רגישות לרכיב מסוים, זה אומר שהעור רגיש ספציפית לרכיב הזה אבל זה לא בהכרח הופך את העור לרגיש באופן כללי.
– את סובלת ממצבים בריאותיים נוספים שנקשרים גם עם רגישות העור כמו אקזמה, אסטמה, אלרגיות לאוכל וכד'. אמנם זה לא כלל מחייב, אבל אם את רגישה באופן כללי, זה עלול להתבטא גם לרגישות במצב העור שלך.
– העור שלך מגיב גם לשינוי בתנאים הורמונליים ואפילו חיצוניים: מצבים של סטרס, שינויים קיצוניים במזג האוויר וכו'. אם העור שלך מגיב בצורה כזו אז בהחלט ייתכן שאת בעלת עור רגיש.
מה עושים כשיש עור רגיש?
– שגרת הטיפוח צריכה להתמקד בהזנה וחיזוק ההגנות הטבעיות של העור.
– רכיבים שיכולים להועיל לעור רגיש: Cica, centella asiatica, ורדים- רכיבים שנועדו להרגיע את העור.
– להתמקד בקולקציה מצומצמת אך אפקטיבית של מוצרים, כולל מוצרים המיועדים למצבים שבהם העור משתולל והורמונלי במיוחד. היום ניתן למצוא סדרות שלמות של מוצרים המיועדות לעור רגיש כמו למשל מוצרים של PAI ושל MV Organics
פוסטים נוספים שכדאי לקרוא בנושא:
– חמישה רכיבים שמסייעים להתמודדות עם אקנה ולא הכרת (כי הרבה מהם מעולים גם לעור רגיש)
– תפריט טיפוח לעור הורמונלי
מה לא לעשות כשיש עור רגיש?
– לקנות כל מוצר טיפוח שמסקרן אותך
– לקנות מוצרים עם רכיבי בישום/ רכיבים בעלי פוטנציאל לגרות את העור (למשל SLS)
– להימנע לחלוטין מחומצות: את לא חייבת להתנסות בחומצות אם הן מפחידות אותך אבל בהחלט אפשרי שתמצאי את החומצה המתאימה לך כמו למשל חומצה מנדלית שהיא מורכבת מהמולקולות הגדולות ביותר ולכן נחשבת לעדינה מבין החומצות הכימיקליות.
– בשום פנים ואופן לא לייבש את העור ולא לעשות שימוש במוצרים אגרסיביים שיכולים להשאיר את העור מתוח.
לסיכום, כמה מוצרים מומלצים לבעלות עור רגיש:
לפוסט הזה יש 8 תגובות
לובה תודה על פוסט מעולה שכל מי שיש לה עור רגיש צריכה לקרוא
לי יש עור רגיש ממש ושימוש בחלק מהמוצרים שציינת לגמרי הרגיעו לי אותו
ממליצה ממש גם על MV organics, אחד המותגים האהובים עלי במיוחד בתקופות לחוצות או כשהעור של מיובש
תודה! בהחלט מותג פלולס
הי לובה,
העור דלי דווקא לא ממש רגיש אך בכל זאת יש לי שאלה אליך: ידוע לך כיצד משלבים קרם עם חומצה גליקולית ביחד עם סרום ויטימין C וחומצה רטינואית (רט אוויט)? ברט אוויט וסרום ויטמין C אני כבר משתמשת ואוהבת, לא גורם לי לתופעות לא רצויות. איך אפשר להכניס גם חומצה גליקולית כאמור?
פוסט מעולה! העור שלי נהיה רגיש בשנים האחרונות. אם אני מחליפה קרם לחות או מייקאפ- מצפה לי התפרצות חצ׳קונים… עוד לא זיהיתי בדיוק איזה מרכיבים גורמים לי להתפרצויות. מאז שאני משתמשת בשמנים (תודה על הפוסט על מוצרי the ordinary) העור שלי ממש נרגע. הבעיה היחידה שלי היא הגנה מהשמש. מאז שהעור שלי רגיש אני כמעט ולא משתמשת בקרמים עם מקדמי הגנה (רע מאוד לפיגמנטציה וקמטוטים.. אני יודעת)- זה מיד מוציא לי חצ׳קונים. אם יש לך המלצה על קרם הגנה שיכול להתאים במצב כזה- אשמח ממש
זה עניין של ניסוי וטעייה בעיקרון, אבל הייתי נותנת צ'אנס למקדם ההגנה הזה >>
https://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?icep_id=114&ipn=icep&toolid=20004&campid=5338101858&mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fitm%2FElta-MD-Tinted-Skincare-UV-Daily-Moisturizing-Facial-Sunscreen-SPF-40%2F122929615600%3Fepid%3D710122701%26hash%3Ditem1c9f2d12f0%3Ag%3A90wAAOSwhdZaZ6Gs
פוסט מעולה! אני משתמשת בחומצה המנדלית בשילוב עם אלפא ארבוטין כבר כמה חודשים ואני ממש רואה השפעה על העור, האקנה הציסטי שהיה לי באיזור הסנטר נעלם לחלוטין…
הי לובה,
מכירה היטב את בעית העור הרגיש פלוס נטיה לסבוריאה.
לי אישית קשה להתחייב לשגרה שמכילה הרבה שלבים ומוצרים.
יש לך המלצה למי פנים לניקוי/ מסיר איפור אוניברסלי שיעשה עבודה טובה?
אני משתמשת רק בשמנים או באלמים להסרת איפור, יש לי פוסט שעוסק בניקוי כפול, מוזמנת לחפש אותו