במוקדם או במאוחר מגיע השלב שבו אנחנו מבינות שכל אותם מוצרים שמיועדים לטיפול באקנה בסופו של דבר עושים נזק יותר מתועלת. זה בדרך כלל קורה אחרי שעברנו על פני כל מדפי הפארם בחיפוש אחר פתרון מהיר שיעזור לנו להיפטר מהפצעונים המרגיזים, אלא שאז אנחנו מגלות שבמקום להיעלם, הם חוזרים כועסים ורעבים עוד יותר, בערך כמו הדרקונים של חאליסי.
רק אז אנחנו מחליטות לקחת צעד אחורה ומתחילות לחקור את עולם הטיפוח בחיפוש אחר מוצרים שיהפכו את הדרקונים לחתלתולים מגרגרים עד שהם לבסוף ייעלמו לגמרי ויחזירו לנו עור חלק וקורן. בשלב הזה אנחנו מגלות בדרך כלל את החומצה הסליצילית, את חומצות ה-AHA, את הניאצינאמיד ואת הרטינול או את הרטינואיד. אם אתן מכירות את האג’נדה שלי ואת הבלוג שלי, אתן לבטח יודעות שאני בעד כל הרכיבים שהזכרתי כעת, אך לאחרונה גיליתי עולם שלם של רכיבים נוספים המסייעים בהתמודדות עם אקנה והחרטה היחידה שלי היא שלא הכרתי אותם כשסבלתי מהבעיה בעצמי.
כמון שחור
לא ארחיב על כך גם הפעם מכיוון שהקדשתי פוסט שלם לנושא עם מאמרים מדעיים קומפלט. אמ;לק: מדובר בשמן אתרי בעל יכולות ריפוי, בעל תכונות אנטיבקטריאליות ויכולת לסייע בחידוש תאי העור. אני משתמשת בו באופן נקודתי על פצעונים באמצעות צמרון אוזניים או מערבבת עם הסרום/ קרם הלחות בלילה לצורך טיפול בפיגמנטציה. אני תמיד ממליצה לעשות שימוש זהיר במוצרים המבוססים על רכיב מרוכז אשר אינו מהווה חלק מפורמולה וכך אני ממליצה גם לעשות שימוש בכמון השחור. לכן אני תמיד מערבבת אותו עם מוצר נוסף ולא מניחה ישירות על העור (אלא אם כן מדובר בטיפול נקודתי) ואני תמיד בעד לעשות שימוש הדרגתי כדי לוודא שאין תגובה שלילית לרכיב. שאלו אותי לאחרונה הרכיב משתווה לחומצה סליצילית? זו שאלה מכשילה, מכיוון ששניהם רכיבים שנותנים עבודה, אבל העור שלנו עשוי להגיב קצת אחרת לרכיבים שונים – לכן אמליץ לכן לבדוק את העניין בעצמכן. אני מוצאת שהכמון השחור אפקטיבי יותר עבורי בטיפול בפצעונים בהשוואה לחומצה סליצילית.
לפוסט המלא אודות הכמון השחור
לרכישת הכמון השחור הקליקו כאן
שמן תמנו
לשמן התמנו תכונות שמזכירות את הכמון השחור: מדובר בשמן עתיק שזכה לשם “הזהב הירוק” והיתרונות שלו נחקרים כבר עשרות שנים. מדובר בשמן עשיר בחומצה לינואלית לה העור זקוק כשהוא סובל מאקנה ובחומצות שומן נוספות. כמו כן, מדובר באנטיאוקסידנט בעל תכונות אנטיבקטריאליות שעוזר גם הוא בהחלמת העור ומסייע לחידוש תאי העור.
מאחר ששמן התמנו הוא אנטי אוקסידנט, הוא גם מסייע לעור בהתמודדות עם נזקי הסביבה ועם נזקי הגיל, כך שהוא יכול להיות חבר אמת עבור כל מי שסובלת מאקנה, אך גם עבור כל מי שרוצה לבנות לעצמה שגרת טיפוח אפקטיבית ומאוזנת. בדומה לכמון השחור, לשני הרכיבים יש ריח מאוד מובחן וצבע מאוד מובחן, כך שאם אתן רגישות לריחות – הייתי ממליצה לכן לדבוק בפורמולות רגילות של מוצרים סטנדרטיים ולהתרחק משניהם. שמן התמנו שהזמנתי מגיע בפורמולה שמיועדת להנחה על גבי העור ומיועדת לטיפוח שלו, אך אני בכל זאת מערבבת שתי טיפות ממנו עם קרם הלחות של הלילה כדי לקצר בשלבים בשגרת הטיפוח. אתן כמובן יכולות לפעול בהתאם לשיקול דעתכן: לערבב אותו עם קרם הלחות/ עם סרום הלילה/ להניח לפני קרם הלחות וכו’.
לרכישת שמן התמנו הקליקו כאן
Madecassoside (או Cica)
מדובר ברכיב שנגזר ממילה בצרפתית שהמשמעות שלה היא “החלמה” (Cicatriser), אז הנה לכן כבר ספויילר קטן. מדובר ברכיב קסום שמרגיע את העור ואני משתמשת בו לא רק כשיוצאים לי פצעונים אלא בכל פעם שהגזמתי עם שגרת הטיפוח, כשהעור אדמומי, מגורה, מתקלף או בכל פעם שאני מרגישה שהעור באופן כללי נראה אומלל. חוץ מאשר נשים שסובלות מאקנה, אני מאמינה שזה מוצר שכדאי מאוד להחזיק בבית, גם לשימוש עבור הגוף כי לעולם אין לדעת מתי תצטרכו אותו (השמועה אומרת שהוא גם יעיל להרגעת העור אחרי טיפולי לייזר). ה- Madecassoside אמנם לא טיפולי כמו השמנים הקודמים ברשימה, אבל הוא מסייע לאקנה בכך שהוא מרגיע את האזור ומעודד את ההחלמה שלו.
המוצר הספציפי שאני ממליצה עליו הוא של לה רוש פוזה Cicaplast balm b5 ויש לו פורמולה פשוט יפיפייה ועבה (קיימת גם גרסת ג’ל למי שמחפשת פתרון קליל יותר). היום בשוק אפשר למצוא כל מיני מוצרים שמבוססים על ה-Madecassoside שהופך לרכיב יותר ויותר פופולארי, אז כל אחת יכולה לבחור מה שמתאים לה. במוצר של לה רוש פוזיי אני משתמשת באותם ימים בעייתיים כשלב האחרון של שגרת הטיפוח בערב: בהנחה ראשונה המוצר נראה כל כך עבה ומשחתי עד שקשה להטמיע אותו בתוך העור, אך זה רק רושם ראשוני מכיוון שהמוצר נספג בסופו של דבר בצורה נפלאה. המוצרים של לה רוש פוזיי הם בדרך כלל מאוד נגישים במחיר, אז אם אתן מעוניינות באופציה שהמלצתי עליה, הקליקו כאן.
Centella Asiatica (או: Gotu Kola)
מדובר ברכיב שנפוץ מאוד במוצרים קוריאניים ולא בכדי: ה-Centella מסייעת בהתמודדות עם הסימנים שנשארים אחרי האקנה. בוודאי לא יפתיע אתכן לגלות שגם הפעם מדובר ברכיב בעל תכונות אנטי-בקטריאליות המסייע לחידוש תאי העור. אגב, מדובר גם בתבלין נפוץ ברפואה הסינית ואילו נזירים בהודו עושים בו שימוש במדיטציות מכיוון שהוא מסייע להם בריכוז. שפע של עובדות טריוויה כיפיות ושימושיות יש לנו כאן במגזין, הידד! עובדה כיפית נוספת היא ששני הרכיבים האחרונים שהזכרתי מופקים מאותו צמח ושניהם מצוינים לעור הפנים.
בטיפוח הקוריאני ניתן למצוא מגוון מוצרים המבוססים על Centella אבל אני בחרתי להמליץ הפעם על מוצר שהוא יחסית יקר במונחי הז’אנר, ה-Acsen recovery cream, משום שהוא מבוסס על הריכוז הגבוה והאפקטיבי ביותר של ה-Centella שאפשר למצוא כיום בשוק, מה שאומר שכאן אתן משלמות נטו על מה שאתן מקבלות ולא על אריזה/ מיתוג וכו’, אך אל דאגה כי בסיום הפוסט תקבלו גם הצעה לאופציה בסיסית יותר. את המוצר הזה אפשר להניח על העור בערב לפני או במקום סרום הלילה שלכן.
לרכישת ה-Acsen recovery cream הקליקו כאן.
Vitamin D
הרכיב הבא לא מיועד למריחה על הפנים אלא מדובר בתוסף שאני מקפידה לקחת פעם ביומיים אחרי האוכל. בבדיקות הדם האחרונות ציין בפניי הרופא שיש לי מחסור בויטמין D. זו לא הייתה הפתעה גדולה במיוחד בהתחשב בגוון העור החיוור שלי ולא ייחסתי לכך חשיבות רבה, עד שגיליתי שקיים קשר בין מחסור בויטמין D לבין אקנה. מסתבר שגם ויטמין D מסייע בחידוש תאי העור ובהחלמתו. כמו כן, נמצא שויטמין D מפחית את הסיכוי לסבול מעור מגורה ומהפרשה מוגברת של שמן מהנקבוביות.
כמובן שזה טריקי כל הקטע הזה עם החשיפה לשמש, מכיוון שכבר הקדשתי פוסט שלם לחשיבות מוצרים להגנה מפני השמש ופתאום אני כותבת לכן שזה בכלל חוסר החשיפה לשמש שגורם לאקנה? מהסיבה הזו בדיוק יש תוספי תזונה ואני מוצאת שזה לגמרי סוגר לי את הפינה. יהיה מסקרן לגלות מה יהיו התוצאות של בדיקת הדם הבאה שלי, לאחר שימוש קבוע של כמה חודשים בתוסף הזה.
להבדיל מהרכיבים הקודמים שנחקרו במשך עשרות שנים, הפעם מדובר במחקרים יחסית טריים ולכן אני מסייגת ואומרת שזה לא תחום שנחקר רבות, אז כל אחת רשאית לפעול בהתאם לשיקול דעתה. מצרפת כמה מאמרים לטובת מי שמתעניינת ורוצה להעמיק את הידע שלה בנושא כאן וכאן.
לרכישת תוסף Vitamin D הקליקו כאן.
אז אלו הם הרכיבים שלדעתי יכולים לחולל מהפכה של ממש במידה ואתן סובלות מאקנה. בוודאי תשימו לב למכנה המשותף בין כל הרכיבים: להרגיע ולרפא את העור. זו בדיוק הגישה שלי לגבי טיפוח העור, לא משנה מהו מצבו וזו בדיוק הסיבה מדוע אני מתנגדת כל כך למוצרים סטנדרטיים לטיפול באקנה אשר עושים בדיוק להיפך – נלחמים בעור. היה לי חשוב שתכירו את הרכיבים ואת האפשרויות הקיימות, אך חשוב גם לציין שאין שום הכרח לעשות שימוש בכל רכיב בנפרד.
בדומה למוצרי The Ordinary אני לגמרי מאמינה שלהרכיב את שגרת הטיפוח כמו פאזל של אלף חלקים זה לא דבר שמתאים או הכרחי לכל אחת. ההיכרות עם הרכיבים הללו תאפשר לכן להבין מה לחפש ומה להזמין גם כשמדובר במוצרים המבוססים על פורמולות עשירות יותר. כמו כן, אני לגמרי לא מאמינה שצריך להזמין את כל המוצרים ואת כל הרכיבים בבת אחת, אלא להוסיף את אחד מהם לשגרת הטיפוח שלכן ולבדוק כיצד העור שלכן מגיב לכך. אל תתייחסו לעור כמעבדת ניסויים שעליה צריך לדגום כל רכיב שנשמע לכן טוב.
לסיום, כמה מוצרים נוספים שמבוססים על הרכיבים שהוזכרו בפוסט:
השמן Juno של סאנדיי ריילי מכיל בתוכו כמון שחור וניתן להזמין אותו כאן.
השמן Superstar של Pestle and Mortar מכיל בתוכו גם כמון שחור, גם שמן תמנו וגם רטינול. ניתן להזמין אותו כאן.
ה-Power D של המותג Zelens מבוסס על מולטי ויטמין D וניתן להזמין אותו כאן.
ה-Centella blemish cream של Cosrx מבוסס על ה- Centella וניתן להזמין אותו כאן.
מקווה שהפוסט הזה היה מועיל עבורכן!
לפוסט הזה יש 17 תגובות
באת לי בול בזמן כרגיל! מה דעתך על המוצר הזה? נראה שיש בו ריכוז יותר גבוה של Centella – https://il.iherb.com/pr/Cosrx-Centella-Blemish-Ampule-67-fl-oz-20-ml/77213
יקרה, כרגיל – פוסט אינפורמטיבי, מקיף ומעמיק. תודה רבה!
מאיזה גיל את חושבת שכדאי להתחיל לטפל בחומרים האלה? לבנותי יש פצעונים, בעיקר באזור המצח. לא אקנה – אבל בהחלט פצעונים שמציקים להם מאוד.
את חושבת שכבר מתאים להתחיל לטפל בחומרים הרציניים?
תודה! יעל
היי יעל, קודם כל, יש לי פוסט שמיועד לגיל צעיר ולדעתי יעזור לבנות שלך מאוד:
http://bit.ly/2tFJltl
שנית, כל מוצרי Corsx לדעתי מעולים גם לגיל צעיר, כנ"ל לה רוש פוזה. עם השאר הייתי מחכה.
התחלתי להשתמש בשמן כמון בהמלצתך, אבל אני מניחה אותו על כל הפנים ולא רק נקודתית. יש לציין גם כי האיזורים בהם יש לי פצעונים הם יחסית גדולים, ולא מדובר באחד פה אחד שם. לא הרגשתי שום גירוי או תגובה לא טובה של העור, האם אני צריכה לדלל את השימוש בו בעזרת קרם לחות?
כתבתי את ההמלצה שלי בפוסט. כל דבר מעבר לכך ייעשה בהתאם לשיקול דעתך ועל אחריותך.
היי לובה, רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בקרם centella של cosrx כקרם יום ולא בלילה?
היי לובה.
לגבי Cicaplast balm b5 ראיתי שיש בו חמאת שיאה , והרי כתבת שחמאת שיאה לא טוב לעור אקנתי.
אז איך המוצר מומלץ לשימוש לעור הסובל מאקנה ? (סובלת מאקנה הורמונלי)
היי לובה.
ראשית כל תודה על כל המידע המחכים…
רציתי להתייעץ איתך- האם זה יעיל וניתן לשים את המיקס הבא: סרום של FARMACY שמכיל חומצות AHA+BHA עם שמן תמנו ועל זה לשים קרם Centella של COSRX ?
(סובלת מאקנה+צלקות אקנה…)
היי לובה.
ראשית כל תודה על כל המידע המחכים…
רציתי להתייעץ איתך- האם זה יעיל וניתן לשים סרום של FARMACY שמכיל חומצות AHA+BHA עם שמן תמנו ועל זה לשים קרם Centella של COSRX ?
(סובלת מאקנה+צלקות אקנה…)
בעיקרון זה נשמע אחלה לגמרי
תודה!
אגב, מזמן לא העלית שגרת טיפוח, נכון?….
אז שתדעי שיש מי שמצפה לכך בקוצר רוח….
בטיפול 🙂
היי לובה.
נחשפתי לפני כמה ימים לפוסטים שלך ואני משתוממת…..!
רציתי לברר לגבי הנושא של פצעים פנימיים (ללא ראש מוגלתי) שפשוט נשארים תקועים בפנים ולא יוצאים, מאדימים,נפוחים וכואביםםםםם!!
כיצד ניתן למנוע אותם וכיצד ניתן לטפל בהם ברגע שהם מופיעים?
היי לובה.
נחשפתי לפני כמה ימים לפוסטים שלך ואני משתוממת…..!
רציתי לברר לגבי הנושא של פצעים פנימיים (ללא ראש מוגלתי) שפשוט נשארים תקועים בפנים ולא יוצאים, מאדימים,נפוחים וכואביםםםםם!!
כיצד ניתן למנוע אותם וכיצד ניתן לטפל בהם ברגע שהם מופיעים?
היי גילה!
זה יהיה חסר אחריות מצדי לכתוב לך כאן תשובה
ממליצה לך בחום לראות איש מקצוע לטיפול בפצעים
כמובן שהתשובה היא לא לי אישית,
פשוט רציתי מידע על תכשירים שאולי מיועדים לכאלה פצעים,
לדוג'-האם שימוש בחומות עוזר לפצעים כאלה לצאת/לעבור?…
התכוונתי שימוש בחומצות…