הקטע בטיפוח זה שלכולן יש דיעה בנושא: למגזינים, לדיילות היופי, לאנשים בקהילות אונליין. כולם מנסים לומר לנו מה אנחנו *חייבות* לעשות כדי ליהנות מעור מושלם ואתן יודעות מה? רוב המידע הזה לא נכון ואף יכול להזיק במקום להועיל. בפוסט הבא ננסה להבין מה אנחנו ממש לא חייבות לעשות, על מה רצוי אפילו שתדלגו ושכל השאר יניחו לנו בשקט!
✛ להמתין בשימוש בין מוצרים: מיטב מגזיני היופי אומרים לנו כי על מנת שנהנה מהתועלות של שגרת הטיפוח שלנו, עלינו להמתין כרבע שעה בין הנחת מוצר אחד לאחר. עבור רובנו זה עלול להישמע מאוד מרתיע ואתן יודעות למה? כי זה אכן מרתיע מאוד! הלו סיסטרז, יש לנו לו”ז עמוס, למי בדיוק יש זמן להפוך את שגרת הטיפוח לסשן של שעות? תקתקו עניינים, הניחו מוצר אחד אחרי השני (בהנחה שלא מדובר במיליון מוצרים כמובן) וקדימה למיטה. לא נאבד שעות שינה כי שמנו סטופר בין מוצר למוצר, נכון?
✛ לנתח למוות כל מוצר: אל תבינו אותי לא נכון, אני לגמרי בעד להבין באופן כללי מה אתן מורחות על הפנים והאם זה טוב לכן או לא. קיים יש גבול סביר והגיוני גם בנושא הזה, אשר מעבר לו ההתעסקות הזו הופכת לטרחנית ואני לא חושבת שכל מי שרוצה לאמץ שגרת טיפוח פלולס צריכה לפתוח מעבדת כימיה בבית. מספיק לקבל כיוון כללי לגבי הפורמולה, מספיק להבין באופן כללי עקרונות טיפוח ולהכיר כמה חברות ביוטי שאתן יכולות לסמוך עליהן. גם אם רציתן לנתח פורמולה מסוימת, הרי אתן לא חייבות לשבת מול גוגל עד השעות הקטנות של הלילה, בדיוק בשביל זה האתר הקסום הבא נוצר, היעזרו בו! קרה שכבר קיבלתי מכן הקוראות שאלות מאוד ספציפיות לגבי רכיב כזה או אחר והסדר שלו בפורמולה וכל מה שרציתי לומר זה: היי, עדיף לנצל את הזמן הזה כדי לנוח ולאכול חטיף. ברצינות, יש לנו מספיק בעיות בחיים מכדי להתעסק ברכיב כזה או אחר במוצרי הטיפוח שלנו.
✛ להשקיע בכלים מיוחדים: נחשו מה? את שגרת הטיפוח שלנו אפשר להניח על הפנים באמצעות עשר האצבעות שלנו. אתן לא חייבות ג’ייד רולר, אתן לא חייבות דרמה רולר, אתן לא חייבות קלריסוניק. אם כל המילים הללו לא אומרות לכן שום דבר, אז סמכו עליי, אתן לא מפספסות כאן שום דבר מהותי. דעתי היא שכלים יכולים מזיקים מאוד אם לא עושים בהם שימוש נכון ולפי השקפת עולמי האישית, מדובר בהוצאה מכבידה ולא הכרחית.
✛ להשקיע בטרנדים בטיפוח: מעבר לכך שאתן לא חייבות להשקיע בטרנדים, אני אפילו ממליצה לכן לא לעשות זאת. רק בואו נעשה הפרדה בין טרנדים שדווקא מקדמים טיפוח נקי אל קדמת הבמה, כמו טרנד מותגי האינדי וטרנד ה-Farm to face, לבין טרנדים שהם גימיקיים ותו לא. בבקשה אל תמרחו מסיכות נצנצים על הפנים, מסיכות מתקלפות, מסיכות כחולות או מתנפחות. ממתי מסיכות לפנים הפכו להיות מוצר בידור? רוצות בידור? צפו בסרטוני חתולים ביוטיוב. תשאלו את עצמכן את השאלה הבאה: האם אתן שוקלות לקנות את המוצר רק כי זה נראה נחמד לסלפי? אם התשובה היא ‘כן’, הניחו אותו על המדף או התרחקו מסל הקניות!
✛ לחפש את האופציה הזולה ביותר: מותג The Ordinary חולל מהפכה של ממש באופן שבו אנחנו תופסות את עולם הטיפוח. המותג עזר לנו לעשות סדר ברכיבים (ולעתים גם לבלבל, אבל זה כבר נושא אחר) אך גם גרם לנו להבין שלא תמיד צריך להוציא סכומי עתק על טיפוח אפקטיבי. למרות שהשיח הזה מבורך בעיניי, תמיד יהיו מי שייקחו את זה לקיצון ויחשבו שאם The Ordinary זולים, סימן שכל מי שמספק לנו מוצרים יקרים יותר הם בהכרח גנבים. אז לא, זה ממש לא המצב. אמנם קיימות חברות שייגבו מכן כסף בעיקר על מיתוג, שיווק ואריזות, אך ברוב המקרים אתן משלמות על מה שאתן מקבלות. לקנות את הטיפוח הזול ביותר לא אמור להיות עדיפות אצלכן (אלא אם כן התקציב באמת לא מאפשר ואז כמובן You do you), אלא עליכן לבחור במה ראוי להשקיע יותר ובמה ניתן לחסוך.
✛ לבנות שגרת טיפוח מורכבת: הגעתן למצב שאתן שוקלות לקנות מוצר מבלי לדעת בדיוק איזה תפקיד הוא יימלא בשגרת הטיפוח שלכן? אל תקנו אותו. יש לכן כבר את כל השלבים שדרושים להרכיב שגרת טיפוח ואתן מרוצות ממנה? אל תקנו עוד. אם נתקלתן בליין מעניין ואתן סקרניות לנסות מוצר או שניים ממנו למרות שאתן לא באמת צריכות? אל תקנו. טיפוח זה לא כמו איפור או בגדים, שם נניח זה לגיטימי לשלוף כל מיני אופציות לשחק איתן. אל תוסיפו לעצמכן שלבים בכוח כי במקום ליהנות ממגון של מוצרים, אתן עלולות ליצור לעצמכן שגרת טיפוח מבלבלת ולעתים גם מזיקה. יצא לי לראות כמה וכמה פעמים הולים בקבוצות האיפור, שבהן הוצגו בהול אחד כל מיני תכשירי חומצה במרקמים שונים שלמעשה ממלאים אותו תפקיד בדיוק עם השאלה “איך משתמשים בזה?”.
✛ להשתמש במוצרים ששורפים: פעם היה לי ברור שאם השתמשתי במוצרים עם רכיבים פעילים, מן הראוי שיישרפו, אפילו ממש יישרפו. לא העליתי בדעתי שאמנם רכיבים פעילים זה אחלה, אבל צריך גם לבחור את הרכיבים הפעילים המתאימים עבור העור שלי. מאז אני מאוד נזהרת מהעניין הזה: מעדיפה להשתמש במוצרים קצת פחות מרוכזים לטובת התמדה לאורך זמן ואם העור שלי מרגיש אומלל במיוחד וחווה התפרצות – אני מזינה אותו עם רכיבים מרגיעים ושומרת את התותחים הכבדים לימים רגועים יותר.
✛ לחשוש מרכיבים: עוד סעיף שאני כותבת כאן בעקבות תגובות שקיבלתי. אין טעם לפתח חרדה מפני רכיבים מסוימים אלא לבחון את הפורמולה בשלמותה. תמיד תזכרו שתחום הטיפוח מתפתח כל הזמן, לרכיבים שונים יש השפעה שונה בהתאם למיקומם בפורמולה ודינם של מוצרים הנשטפים מהפנים אינו כדינם של מוצרים הנספגים. כפי שאתן רואות, יש הרבה פרמטרים שיכולים לקבוע מהי מידת השפעתו של רכיב מסוים על הפורמולה ולכן לדעתי אין סיבה לטפח רשימה שחורה של אינספור רכיבים רעים רק כי מתישהו קראתן או מישהו אמר לכן שהם פחות מתאימים לעור הפנים. זה אומר שאם יש רכיב שאני יודעת בוודאות שאני לא אוהבת, הממוקם בראש הרשימה בפורמולה של מותג שאני לא ממש מכירה או סומכת עליו, אז אנהג ביתר חשדנות. לעומת זאת, אם מדובר רכיב שאני לא לגמרי סגורה לגביו אבל מיקומו זניח בפורמולה, אצל מותג שגם ככה חוויתי איתו עד כה רק הצלחה – סיכוי טוב שאנסה את המוצר בכל זאת.
בשורה התחתונה, טיפוח אמור להיות אפקטיבי ומהנה. ברגע שאנחנו לוקחות את ה”אפקטיבי ומהנה” הזה לקיצון כזה או אחר, אנחנו מסתכנות בכך שניצור לעצמנו בלאגן שלם במקום לעשות להיפך. מקווה שהפוסט היה מועיל!
לפוסט הזה יש 16 תגובות
אני הופכת לסקין קייר אדיקט בזכותך
ואני חייבת לציין שאני ממש אוהבת את זה.
פוסט מעולה!
סקין קייר זה החיים עצמם!
היי לובה , בת 30 עור רגיל עד מעורב (ככה נראה לי), מעולם לא עשיתי שימוש בחומצות
ומתחילה להרכיב עכשיו שגרת טיפוח מאפס וצריכה שתחווי את דעתך (:
סבון ceramic slip , שמן לונה וגוד ג'ינס של סאנדיי ריילי.
מה עוד אפשר להוסיף או שזה מספיק לדעתך?
היי ליאת, לערב נראה שאת מסודרת
הייתי מוסיפה מוצר לחות ליום ומקדם הגנה
לא ממליצה לקנות מסה של מוצרים בבת אחת ובאמת הרשימה שהרכבת משובחת
היי לובה , בת 30 עור רגיל עד מעורב (ככה נראה לי), מעולם לא עשיתי שימוש בחומצות
ומתחילה להרכיב עכשיו שגרת טיפוח מאפס וצריכה שתחווי את דעתך (:
סבון ceramic slip , שמן לונה וגוד ג'ינס של סאנדיי ריילי.
מה עוד אפשר להוסיף או שזה מספיק לדעתך?
אני לא משתמשת במוצרים האלה ספציפית, לכן ממליצה לך להיעזר בהוראות השימוש שעל גבי האריזה או הלינק שממנו את מזמינה, בהתאם להוראות החברה.
את הרטינול ותרכובת החומצות אפשר לשים באותו יום או שזה מוגזם?
אני משתמשת במקדם הגנה של אוון ,
שמן מרולה של דרנק אלפנט יכול להיות מתאים?
או שיש לך המלצה אחרת למוצר לחותי?
אני משתמשת בבי- הידרה של דראנק אלפנט והוא קליל ומעולה לעור מעורב, במיוחד לקיץ.
רשמתי לי.
לדעתך, למשהי שמעולם לא השתמשה בחומצות , זה לא מוגזם להתחיל בשמן לונה שזה רטינול ובגוד ג'ינס?
דווקא לדעתי בחרת במוצרים באיכות מאוד גבוהה וטובים למתחילות. כמקדם זהירות הייתי מכניסה אותם בהדרגה לסדר יום שלך אבל בעיקרון בחרת מוצר אחד שמבוסס על חומצה לקטית שהיא עדינה ומוצר אחר שמבוסס על רטינואיד, כך שאת לא מתחילה עם תותחים מאוד כבדים אבל בכל זאת אפקטיביים.
איך אני אמורה להשתמש במוצרים האלה?
באיזה ימים רטינול ובאיזה ימים תרכובת החומצות? כל יום?
איך אני אמורה להשתמש במוצרים האלה?
באיזה ימים רטינול ובאיזה ימים תרכובת החומצות? אמור להיות כל יום?
אין לי איך לענות לך על זה, זה ממש תלוי בסוג העור שלך ובסבילות שלך לרכיבים פעילים. תנסי באופן הדרגתי ותראי, בהצלחה!
היי לובה , לא הבנתי למה הטונר של אינדי לי משמש , אם יש בו רכיבים פעילים ולאיזה סוגי עור הוא מתאים?
כל נושא החומצות חדש לי.
מתכננת לקנות את גוד ג'ינס של סאנדיי ריילי , את שמן לונה או ג'ונו ( שלא הבנתי מה ההבדל ביניהם) ואת הניאצינמיד וזינק של דה אורדינרי.
זה יותר מידיי לדעתך?
בת 28 , עור מעורב ורגיש (בלי פצעים טפו טפו טפו ) עם נטייה לפצעים וקצת פיגמנטציה במצח…
מה ממליצה לי?
היי דניאל,
להמליץ לך לכאן או לכאן אינני יכולה כי אני לא מכירה את העור שלך
ההבדל בין ג'ונו ללונה הוא שהלונה מכיל רטינואיד והג'ונו לא
הטונר של אינדי לי מספק שכבה עדינה נוספת של לחות והרגעה לעור