אני זורקת לאוויר את המושג “ניקוי כפול” כאילו מדובר בעניין של מה בכך, אבל בפועל, הרבה נשים לא מבינות מהו בעצם הניקוי הכפול, למה צריך את זה ואיך משלבים את זה ברוטינת הטיפוח. חשוב לי להתייחס לסוגייה הזו באופן מיוחד, מכיוון שניקוי נכון הוא לדעתי הבסיס לכל שגרת טיפוח ואפילו הייתי אומרת שזה החלק החשוב ביותר בה.
אז בואו נתחיל במושגים הבסיסיים: ניקוי הפנים חשוב כדי להסיר איפור, שמן ולכלוך שהצטבר בעור הפנים במהלך היום. הסיבה שאנחנו רוצות עור נקי היא כדי שלא יצטבר לכלוך או חלקיקים מזהמים בתוך הנקבוביות, מה שיכול לגרום לסתימת הנקבוביות ובהמשך גם לפצעונים. כמו כן, אתן רוצות קנבס חלק לטובת שאר שלבי הטיפוח שלכן כי אחרת כל המוצרים שתניחו על העור יישבו מעליו במקום להיספג אם העור לא יהיה נקי מספיק.
חשוב גם לדעת שחלקיקים מזהמים שהעור שלנו נחשף אליהם במהלך היום, במיוחד בתנאי העיר, קטנים פי 20 מגודל הנקבוביות שלנו, מה שהופך את העור שלנו לכר פורה לבקטריות אם לא נקפיד לנקות אותו כמו שצריך. יחד עם זאת, חשוב לשים לב שקיימת גם האפשרות לנקות את העור יתר על המידה ועל ידי כך להפשיט אותו מהשמנים הטבעיים שלו – מה שאתן בהחלט לא רוצות לעשות. זה נפוץ במיוחד בקרב בעלות עור שומני שחושבות שככל שהן יישטפו יותר את הפנים כך הן אולי יצליחו באורח פלא לשנות את סוג העור שלהן אבל בפועל הן רק מייבשות אותו יתר על המידה (מה שגורם לו להפריש יותר שמן ובכך הן משיגות את המטרה ההפוכה). ניקוי כפול לא עונה להגדרה של “ניקוי יתר” ולמעשה, לדעתי הוא הכרחי כדי לשמור על עור נקי ומאוזן.
אז מהו הניקוי הכפול?
ניקוי כפול מבוסס על ניקוי באמצעות שמן כדי למוסס את האיפור וניקוי על בסיס מים מיד אחריו. תחשבו שבשלב הראשון של הניקוי אתן בעצם רק מסירות את השכבה החיצונית שמונחת על העור, בין אם מדובר באיפור ו/או מקדם הגנה ורק בשלב השני אתן מנקות את העור בפועל – ולכן שני השלבים קריטיים בעיניי ואי אפשר לוותר עליהם. זה עונה גם על השאלה הבאה שלכן: גם ביום שבו אתן לא מתאפרות או אם אתן בכלל לא נוהגות להתאפר, עדיין יש מקום לניקוי כפול בהנחה שאתן מקפידות למרוח מקדם הגנה (ואני מקווה שאתן מקפידות!), אשר יכול בנסיבות אחרות להצטבר גם הוא בנקבוביות שלכן.
מגבונים ומים מיסלריים
עוד לפני שנדבר על איך מבצעים ניקוי כפול, הרשו לי להתייחס לכמה מוצרים שבעיניי פחות מתאימים לשיטה הזו והם מגבונים ומים מיסלריים. מגבונים לדעתי לא מתאימים לשימוש על ידי אף אחת, אלא אם כן אתן במטוס וחייבות להסיר איפור או רוצות לנקות סווטצ’ים מהיד. מגבונים לא מתכלים לעולם ולכן מעבר לכך שמדובר בקטסטרופה לסביבה, מדובר גם בקטסטרופה לעור שלכן (טוב, אולי אני דרמטית אבל הבנתן את הכיוון): אין להם שום יכולת אמיתית לנקות את העור, כל מה שהם עושים זה להזיז את הלכלוך ואת האיפור ממקום למקום. הדבר הראשון שאתן יכולות לעשות למען העור שלכן הוא להפסיק להשתמש במגבונים, באופן גורף. בפוסט הזה נלמד שניקוי כפול הוא תהליך קל ונוח יותר לשימוש הרבה יותר ממגבונים וחשוב מכך – הוא באמת מנקה את העור שלכן, אז לא חבל?
הדיעות לגבי מים מיסלריים חלוקות, יש כאלה שמשתמשות בהם בתור השלב הראשון של הניקוי הכפול, יש כאלה שעושות אפילו ניקוי משולש עם מים מיסלריים ראשונים ואז ניקוי כפול רגיל. על אף שאני תמיד אבל תמיד מחזיקה בבקבוק מים מיסלריים בבית, אני עושה בו שימוש למטרות מאוד ספציפיות: אם למשל הייתה לי פאשלת איפור או אם אני צריכה להתאפר יותר מפעם אחת באותו יום ואני לא רוצה לשטוף את הפנים פעם נוספת כדי לא לייבש אותן. אני לא רואה סיבה להשתמש במים המיסלריים כחלק מהניקוי הכפול, בעיניי זה מיותר.
כמו כן, אני גם לא ממליצה לעשות שימוש בכל מיני מטליות קסם למיניהן ולא הייתי מחפשת קיצורי דרך. דבקו בניקוי הכפול עם סוגי המוצרים שאמליץ לכן, זה באמת הדבר הכי טוב שאתן יכולות לעשות לעור שלכן.
ניקוי על בסיס שמן
אז הגענו לחלק הראשון של הניקוי הכפול: ניקוי על בסיס שמן שמטרתו היא למוסס את האיפור. מוצרי ניקוי על בסיס שמן מגיעים בדרך כלל בשני פורמטים: שמן ניקוי או באלם בעל מרקם שעוותי יותר. שניהם פועלים בצורה דומה ולכן זו שאלה של העדפה: איזו פורמולה אתן מעדיפות? האם אתן מעדיפות בקבוק עם משאבה? (ואז תעדיפו שמן ניקוי), כמה תרצו שהמוצר יהיה סמיך? וכו’.
המטרה העיקרית של ניקוי על בסיס שמן הוא המסה אפקטיבית של האיפור, מבלי לגרות את העור ומבלי ליצור עכירות בעיניים (פקטור שנוטה להפריע למשתמשות רבות ובצדק). לניקוי על בסיס שמן לא חייבות להיות תועלות טיפוח נוספות היות ובכל מקרה זה מוצר שמניחים ומיד מסירים מהעור ולכן גם לא הייתי אומרת שחייבים להשקיע בזה הון. כמו כן, לדעתי באלם או שמן ניקוי הם מוצרים שמתאימים באופן אוניברסלי לכל סוגי העור, בין אם יש לכן עור שמן, מעורב, יבש וכמובן גם רגיש.
המוצר האהוב עליי בז’אנר הוא שמן ניקוי חמאת שיאה של ל’אוקסיטן שעולה 99 ש”ח, מספיק לכמה חודשים טובים, ממוסס היטב את האיפור ומנסיוני לא גורם לשום תחושת עכירות בעיניים.
שני באלמים אייקונים להסרת האיפור הם ה-Thermal Cleansing Balm של אמורוביצה שניתן להזמין כאן (אפשר גם להזמין בגודל התנסות לנסיעות) ו- Moringa Cleansing Balm של אמה הארדי שניתן להזמין כאן.
על מגבות ניקוי
דבר חשוב שעליכן לדעת בכל הנוגע לשימוש בניקוי על בסיס שמן, הוא שלא ניתן להסיר אותו רק עם מים – לפחות לא באופן יסודי, כי שמן ומים לא מתערבבים. הדרך הכי טובה להסיר את המוצר היא באמצעות מגבת או מטלית ניקוי, בהתאם לבחירתכן. רוב הבאלמים, במיוחד היוקרתיים, יגיעו עם מטלית עד שלוש מטליות בקנייה אבל מגבות פנים קטנות זה משהו שאפשר לקנות בגרושים בכל מקום, כמו למשל מקס סטוק. אני תמיד ממליצה לשמור ערימה נקייה של מגבות באמבטיה ולזרוק את המגבת המלוכלכת לכביסה בתום השימוש.
השימוש במגבת ניקוי יכול להוות חלק משמעותי במהפך בשגרת הטיפוח שלכן ולכן לא הייתי מזלזלת בחשיבותן. כמו כן, עיסוי הפנים באמצעות סיבי המגבת גורמים לפילינג פיזיקלי של העור כך שאם תבקשו ממני המלצה לפילינג גרגירים, תמיד אמליץ לכן פשוט לעשות שימוש במגבת פנים לצורך הסרת האיפור וכך תוכלו ליהנות מכל העולמות.
ניקוי על בסיס מים
אז הגענו לשלב הניקוי עצמו ולשלב שיש בו את הפוטנציאל הגדול ביותר להזיק לעור. הרבה מאוד מוצרי ניקוי מסורתיים יותר הם בעלי יכולת לייבש את העור ולהשאיר אותו מתוח (זה עלול להרגיש מספק אם אתן בעלות עור שמן אבל זה ממש לא מומלץ!). כמו כן, הרבה מוצרי ניקוי אגרסיביים יותר הם בעלי רמת PH לא מתאימה, מה שהופך את העור לכר פורה לבקטריות.
סוגי הניקוי האהובים עליי הם על בסיס ג’ל או על בסיס חלבי מכיוון שהם נוטים להיות עדינים יותר ולא מפריעים להגנות הטבעיות של העור. אלה מוצרים שגם יתאימו מאוד לבעלות עור רגיש שמתקשות למצוא ניקוי מתאים. ז’אנר מוצרים שנחשב בדרך כלל לבעייתי הוא ז’אנר מוצרי הניקוי המקציפים, משום שהם בדרך כלל מכילים SLS שיוצר את פעולת ההקצפה והוא בעל יכולת לגרות את העור. יחד עם זאת, היום יש כל כך הרבה פורמולות מצוינות בשוק, עד שאי אפשר להכליל ולשלול ז’אנר שלם על הסף אלא מומלץ לבחון כל מוצר לגופו. אם אתן משתמשות בניקוי מקציף ואתן לא מרגישות שהוא מגרה את העור או אגרסיבי מדי, אז אין שום חובה להחליף אותו בניקוי אחר.
אחד ממוצרי ניקוי הג’ל המפורסמים ביותר הוא Oskia Renaissance Gel Cleanser אותו ניתן להשיג כאן וניקוי חלבי בסיסי שמתאים לעור רגיש הוא Glossier Milky Jelly Cleanser, אותו ניתן להזמין כאן (צריך לייבא אותו לארץ).
ניקוי בבוקר
בבקרים כמובן שאין צורך לעשות ניקוי כפול מכיוון שאתן לא מאופרות והרגע התעוררתן. הרבה אנשים שוטפים את הפנים שלהם עם ניקוי על בסיס מים בבקרים, אני לא עושה אפילו את זה אלא שוטפת את הפנים עם מים בלבד. ייתכן שזו גישה קצת מרחיקת לכת, אבל מאחר שיש לי עור מעורב עם נטייה לאקנה, אני מעדיפה לצחצח אותו כמה שפחות כדי לא להרוס את המאזן הטבעי שלו ואני מודה שאני לא מרגישה בחסרונו של הניקוי בבקרים, בסופו של דבר זה רק עניין של הרגל.
אם אתן מחפשות מוצר ניקוי טוב לבוקר, אז אני ממליצה על Cosrx Low PH Good Morning Cleanser אותו ניתן להזמין כאן (כמובן שגם ניתן להשתמש בו בערב כניקוי השני אם אתן מוצאות לנכון).
מאז שאני מתרגלת את הניקוי הכפול, זה הפך לחלק שאני הכי מצפה לו ביום. אני מוצאת שהניקוי הוא שלב מהנה, כזה שיכול להרגיש ממש כמו מיני טיפול ספא שאפשר להאריך וליהנות ממנו או לחילופין שלב מהיר ואפקטיבי כשרוצים לסיים את שגרת הטיפוח בזריזות. בעיניי ניקוי כפול נכון הוא הבסיס לעור מאוזן ולכן אני מעודדת אתכן לאמץ את הרוטינה המתאימה לכן.
לסיכום, כמה מוצרי ניקוי נוספים שהם כולם Fashion Tails approved:
לפוסט הזה יש 16 תגובות
תמונות מהממות!
במידה ואת מתאפרת שוב במהלך היום, את מסירה את האיפור עם מים מיסלריים בלבד ומתאפרת שוב?
נדיר שזה קורה, אבל כן
היי לובה,
תודה על ההסברים המקיפים. השתמשתי בעבר בשמן הניקוי של לאוקיסטן וכעת בזה (העוד יותר טוב) של dhc. שניהם ממליצים לאחר עיסוי הפנים בשמן, להרטיב את הידיים ולעסות ליצירת אמולסיה. האם את משתמשת במגבת כדי להסיר את האמולסיה, או שאת כלל לא מרטיבה את השמן ומסירה אותו כמו מסיר איפור רגיל?
אני מעסה רק את החומר עצמו, אבל אני באמת לא חושבת שזה קריטי אם עושים את זה כך או כך
היי לובה, פוסט מצוין 🙂
השתמשתי בשמן הניקוי של לאוקיסטן ואני דיי בטוחה שהוא עשה לי פצעונים. מבדיקה שעשיתי אכן יש בו רכיבים שתורמים להיווצרות אקנה. אני מתלבטת אם כדאי לי לתת לו צ'אנס נוסף ולוודא שאני מורידה אותו כמו שצריך או שעדיף פשוט להעביר הלאה. מה דעתך?
חמאת שיאה אכן יכולה לסתום נקבוביות וליצור פצעונים כשהיא נשארת על העור ובריכוזים גדולים – אבל, כאן היא נשטפת מהעור כך שזה לא אמור ליצור שום ריאקציה.
היי, גם שמן רוז היפ יכול לעבוד בתור שמן ניקוי?
שמן רוז היפ לא נועד לניקוי הפנים
אם את מורידה את האיפור באמצע היום, את מנקה עם מים מיסלריים ובערב ניקוי כפול?
כן, אפשרי בהחלט!
תודה על ההסברים המעולים! האם גם אקניל יכול לשמש כסבון לניקוי של השלב השני?
זה לא מוצר שאני יכולה להמליץ עליו, אבל כן. בעיניי הוא מאוד מייבש.
היי, אחלה פוסט, מאוד אינפורמטיבי! עבור השלב של ניקוי הפנים על בסיס מים, האם יש לך המלצות למוצרים סופר פארם למי שאין לה סבלנות להמתין כמה ימים לחבילה שתגיע?
כן, נסי את הניקוי של Cera-Ve
הוא גם במבצע עכשיו
מעולה תודה (: איזה כיף שאת כאן !
אגב יש גם שמן/באלם שניתן לקנות בפארמים שאת מכירה וממליצה?